Det er lørdag 23. november, og julebordsesongen har for alvor begynt rundt om i landet…. Noen julebord er ikke som alle andre, så når jeg fikk spørsmål om å lage mat til en venninnegjeng fra Klepp, så kunne jeg ikke si nei.

Det morsomme denne kvelden var at jentene ikke ville vite hva de skule få å spise… Jeg hadde helt frie tøyler, og det er det morsomste jeg vet!

Menyen ble som følger:

Blini med rørosrømme og lakserogn

*

Tunfisktartar med pepperrotkrem, sprø potet og vaktelegg

*

Stekt tunfisk med mango, avokado og soyaperler

*

Skalldyrsuppe med pannestekt torsk, blomkålpurè og sprø spekeskinke

*

Oksekjaker med jorskokk- og sellerirotkrem, grønne erter, sprø løk, syltet rødløk, rødvinsaus og trøffel

*

Frossen Cosmopolitan

*

Karamelliserte epler, mascarponekrem og pepperkakesmuler

*

Sjokoladekrem servert på lakriskaramell med friske bringebær

jentejulebord2

 

Oppskrifter på noen av rettene kommer på bloggen de nærmeste dagene :-)