I dagens artikkel i DN med overskriften “Alle lager eggerøre feil!” kan vi lese om hvordan man lager den perfekte eggerøren. Overskriften er sitat fra kokk Jon Frede Engdahl som mener at “Hver gang jeg får eggerøre, enten det er på hotell eller hjemme hos noen, er det tørre greier.” og at eneste gangen han har vært fornøyd var “når han fikk trøffeleggerøre hos noen vinprodusentvenner i Provence”…. Jon Frede er gründeren bak Kolonihagen og Maaemo.

Hele artikkelen kan du lese HER!

Jeg er enig i at det er mye tørre eggerører på hoteller og spisesteder rundt omkring, mest fordi prisene må holdes nede og at maten skal holdes varm på buffeter i mange timer. I tillegg brukes det i noen tilfeller “eggerøremikser” på kanne eller i pulverform, som gir en porøs og stusselig eggerøre… Dette er selvfølgeig ikke greit!

Jeg er også enig i at det kan være godt med en jålete trøffeleggerøre av og til.

Men å si at “Alle lager eggerøre feil!” er jeg redd bidrar til at enda fler tenker at vi kokker er et jåletene folkeslag som er umulig å invitere på middag, og nå også på frokost. Hvem tror du, Jon Frede, etter dette kommer til å lage eggerøre til deg igjen? Sannsynligvis ikke så mange – bortsett fra en og annen vinprodusent i Provence…..

Jeg tror at vi som kokker ofte bør være mer ydmyke og heller si “Slik kan du gjøre maten enda bedre!” fremfor å stå over som strenge lærere fra barneskolen og fortelle folk at “dette gjør du feil!”. Ja til mer matglede og mindre pekefinger!

Takk for meg :-)

 

Eggerøre1

Foto: Camilla Jensen, DN