Det er påske, og det betyr for mange mer tid med familien. Mer tid til å være ute i naturen, mer tid til å slappe av – og mer tid på kjøkkenet. Påsken er for meg mer enn pølser, kylling og kvikk lunsj. Jeg elsker å bruke påsken til gryter som skal koke lenge, steker som skal stå hele dagen i ovnen – og baking! Påske for meg er lukten av gjærbakst, og av kjeks. Disse kjeksene smaker påske for meg, men kan fint nytes hele året. Lukten av ingefær sprer seg i huset….

Glasuren har jeg rett og slett laget av malis, men istendefor vann har jeg brukt appelsinsaft. Dette gjør at du får en frisk glasur med en mild smak av appelsin – som passer perfekt til ingefærkjeksen. Hvis du ikke er såå glad i ingefær, så kan du bytte ut ingefæren med malt kanel. 

Jeg har brukt utstikkerformer fra Meri Meri, og strø fra Twinkle Baker decor. Strøet får du blant annet kjøpt hos Traktøren

Ingefærkjeks med appelsinglasur
Serves 8
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingefærkjeks
 1. 250 g smør, romtemperert
 2. 150 g brunt sukker
 3. 450 g mørk sirup
 4. 600 g siktet hvetemel
 5. 2 ts natron
 6. 4 ts malt tørket ingefær
Glasur
 1. 1 eggehvite
 2. 4 dl melis
 3. Appelsinsaft
Ingefærkjeks
 1. Pisk mykt smør og brunt sukker i ca 10 minutter til du har en luftig smørkrem. Kremen er ferdigpisket når sukkeret er løst opp, og du har en fløyelsmyk krem.
 2. Sikt i hvetemelet og bland inn resten av ingrediensene. Bland til du har en fast deig.
 3. Pakk deigen i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time slik at den får satt seg.
 4. Kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir. Stikk ut ønskede former og legg dem på et brett med bakepapir. Pass på at det er litt avstand mellom kjeksene, for de vil heve en del under steking.
 5. Stek kjeksen på 190 grader i ca 7 minutter til de er gylne.
Glasur
 1. Ha eggehviten i en bolle. Ha i 1 ss appelsinjuice og bland inn melisen. Ha i litt og litt appelsinsaft til du har ønsket konsistens på glasuren. Lag den gjerne litt fast, slik at du kan sprøyte den på med en sprøytepose.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer

Kokk & Styling: Jan Ivar Nykvist