En drøy time fra Kristiansand ligger et lite sted med navn Konsmo. Der finner du (hvis du har lagt det inn på GPSen) en gård eid av Knut Birkeland. Du som følger @treetopfiddan på Instagram vet nok muligens allerede nå hvor vi er på vei.

Foto: Mats Dreyer

Knut laster pikkpakket vårt over i en beltevogn, og ber oss holde oss fast. Beltevognen tar oss 1,5 kilometer lenger inn i skogen over trær og kratt, stein og trær…. Et lite vann åpenbarer seg, og ute på den lille øya ligger det ei hytte! Ei trehytte – oppi et tre! TreeTop Fiddan står der rett foran oss! Endelig skal vi få oppleve dette…

 

Knut slipper oss av ute i skogen, og vi overlates til oss selv – og naturen.

Hytta er liten, intim, kald, vakker og koselig. Minnene tar oss med tilbake til barndommen da vi var frie og bygde trehytter i naboens tre, hadde skrubbsår på knærne, hull i klærne og vi var lykkelig uvitende om hva ipad, iphone, youtube og Facebook var for noe.
Nå er tretopphytta på Konsmo betraktelig oppgradert fra våre barndomshytter, men litt av følelsen er den samme.

Uten strøm og innlagt vann må hytta varmes opp med vedovn og dobesøket skjer selvfølgelig nede på bakken i et lite skjul. Dette er et opphold back to basic. Men allikevel får man en følelse av luksus. Kanskje er dette fordi hverdagen er så overfylt av planer, tekniske duppeditter og mennesker at det føles som luksus å komme langt til skogs – og kjenne på stillheten og roen?

Vi lager oss en enkel middag med kalvefilet fra Knuts nabogård. I glasset skulle vi hatt medbrakt rødvin, men den lå igjen i bilen 1,5 km unna, så det ble en koselig kveld i trehytta med spill, kreative ideer, planlegging av 2019 og utvikling av nye bokideer – uten rødvin.

Den friske skogsluften inviterer Jon Blund tidlig på besøk, og vi tar trappa opp i hyttas andre etasje for å ta tidlig kvelden. Vinden visker god natt, hytta vaier og konglene faller på taket. Litt som da vi fikk sove i trehytta i naboens tre som små.

På verandaen er det frokostmøte blant småfuglene, og vi vekkes uthvilte av småkvitring etter den beste søvnen vi har hatt på leeenge. Hytta har blitt kald, og vi kryper ned for å fyre opp i ovnen før vi setter på kaffen og kryper tilbake under dyna mens vi venter på at hytta skal bli varm igjen.

Etter en skogstur og litt tid til å føle på roen blir vi igjen hentet av Knut som og beltevogna (eller skogstaxien som vi heretter kaller den) som bringer oss trygt tilbake til bilen.

Så takk for oss Treetop Fiddan! Vi savner deg allerede her vi nå er på vei videre til Danmark for å feire jul. Vi kommer tilbake til våren! :-)

Hvis du mangler en julegave til en du er glad i, som har ALT, så kan en tur til TreeTop Fiddan anbefales på det varmeste! Bare sørg for å gi turen til en som også er glad i deg, slik at du får være med på turen….