I helga var jeg innom Maschmanns Matmarked på Skøyen, og Eva i fiskedisken hadde fått inn en svææær kveite som hun fileterte. Jeg kjenner godt til torskekjaker (som er en av mine favorittdeler), men skrei-kjaker har jeg ikke vært borti før. Ja, jeg visste jo at all fisk har kjaker, men kveitekjakene er ikke vanlig å komme over i norske fiskedisker. Jeg klarte ikke å gå forbi, men jeg måtte se hva jeg klarte å trylle frem av kveitekjakene….
Så: her kommer min variant av kveitekjaker! Her kan du selvfølgelig også bruke kveitefilet, torskejaker eller annen fast fisk!
Hvitløkstekt kveitekjake med ratatouille og perle couscous
2017-05-29 20:18:16
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 1/2 squash, i terninger
- 1/2 aubergine, i terninger
- 1 løk, i terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 chili, i ringer
- 2 ss olivenolje
- 2 bokser hakkede hermetiske tomater
- 2 dl perle cous cous
- 4 dl fiske- eller grønnsakskraft
- Salt og pepper
- 600 g kveitekjaker (eller annen fiskefilet som er fast i fisken)
- 1 ss smør
Instructions
- Fres squash, aubergine, løk, 1 fedd hvitløk g chili i olje i en kjele i 5 minutter. Ha på tomater, cous cous og kraft. La koke i 12 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt ekstra væske hvis du synes blandingen blir for tørr.
- Skjær kveitekjakene fri for sener og kutt dem i store terninger. Krydre terningene med salt og pepper. Stek fisken i smør sammen med 1 fedd hvitløk i 5 minutter.
- Topp ratatouillen med skreikjaker og server. Server gjerne godt brød ved siden av!
Notes
- Topp gjerne retten med sprøstekt bacon eller chorizo og friske urter like før servering!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer