I helga var jeg innom Maschmanns Matmarked på Skøyen, og Eva i fiskedisken hadde fått inn en svææær kveite som hun fileterte. Jeg kjenner godt til torskekjaker (som er en av mine favorittdeler), men skrei-kjaker har jeg ikke vært borti før. Ja, jeg visste jo at all fisk har kjaker, men kveitekjakene er ikke vanlig å komme over i norske fiskedisker. Jeg klarte ikke å gå forbi, men jeg måtte se hva jeg klarte å trylle frem av kveitekjakene….

Så: her kommer min variant av kveitekjaker! Her kan du selvfølgelig også bruke kveitefilet, torskejaker eller annen fast fisk!

Hvitløkstekt kveitekjake med ratatouille og perle couscous
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1/2 squash, i terninger
 2. 1/2 aubergine, i terninger
 3. 1 løk, i terninger
 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
 5. 1/2 chili, i ringer
 6. 2 ss olivenolje
 7. 2 bokser hakkede hermetiske tomater
 8. 2 dl perle cous cous
 9. 4 dl fiske- eller grønnsakskraft
 10. Salt og pepper
 11. 600 g kveitekjaker (eller annen fiskefilet som er fast i fisken)
 12. 1 ss smør
Instructions
 1. Fres squash, aubergine, løk, 1 fedd hvitløk g chili i olje i en kjele i 5 minutter. Ha på tomater, cous cous og kraft. La koke i 12 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt ekstra væske hvis du synes blandingen blir for tørr.
 2. Skjær kveitekjakene fri for sener og kutt dem i store terninger. Krydre terningene med salt og pepper. Stek fisken i smør sammen med 1 fedd hvitløk i 5 minutter.
 3. Topp ratatouillen med skreikjaker og server. Server gjerne godt brød ved siden av!
Notes
 1. Topp gjerne retten med sprøstekt bacon eller chorizo og friske urter like før servering!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer