Jeg elsker en god tiramisu! Og jeg hadde lyst til å teste ut noen nye versjoner som var litt lettere, og ikke med sjokolade og kaffe. Den beste ble denne, en hvit variant der fingerkjeksen får trekke i te, og med sitronskall og ristet kokos mellom lagene! En frisk og spennende variant som passer perfekt i sommer!

Ristet kokos får du ved å steke kokosmasse i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å få farge. Husk å røre hele tiden så kokosmassen ikke brenner seg. Dette anbefales å gjøre i de fleste oppskrifter der du skal bruke kokosmasse. Mer smak og enda finere utseende!

Ingredienser:
3 egg (delt, slik at du får 3 eggeplommer og 3 eggehviter)
4 ss sukker
250 g Mascarpone
1 klype salt
20 fingerkjeks
3 poser god te
4 dl vann
1 dl sukker
2 kanelstenger
2 stk stjerneanis
4 grønne kardemummekjerner (kan droppes hvis du ikke får tak i)
revet skall av 1 økologisk sitron
2 dl ristet kokosmasse

Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og 2 ss sukker til eggedosis.
Pisk eggehviter, 2 ss sukker og litt salt til løs marengs i en annen ren bolle.
Bland mascarponen i eggedosisen. Bland inn marengsen.
Kok opp vann i en kjele med 1 dl sukker, kanel, stjerneanis og grønn kardemumme. Dra kjelen av varmen og la teposene trekke i vannet til deu har en sterk te.
Dypp fingerkjeksene i teen. Legg et lag fuktig fingerkjeks i en form.
Ha et lag Mascarponekrem, litt sitronskall og litt ristet kokosmasse. Legg deretter på et lag til med fingerkjeks og avslutt med Mascarponekrem, sitronskall og kokosmasse.
Sett formen i kjøleskapet frem til servering.

Servering:
Server den hvite tiramisuen med masse jordbær! Gjerne norske! :-)