Det er september, og høstens nyheter i dagligvarebutikkene er lansert. Jeg elsker nyheter, og må prøve alt som kommer – for å lete etter nye favoritter. Av de nyhetene jeg har prøvd i år, er tyttebæryoghurten fra Rørosmeieriet en av de aller aller beste. Ofte lanserer mange firmaer nyheter for å øke interessen for sitt orginalprodukt, med varierende hell. En av høstens nyheter er blant annet Fanta med solbærsmak. En morsom og middels god brus – som kommer til å forsvinne fra markedet etter noen få måneder. Gleden er derfor stor når jeg oppdager nye produkter som er utviklet med kjærlighet, med god smak som viktigste faktor. Tyttebæryoghurten er syrlig, frisk – og passer like godt på granolaen til frokost som den gjør i en dessert. Jeg skal forske litt mer på bruken av denne yoghurten, for her kan det lages mye gøy. Neida, dette innlegget er ikke sponset.

Første test er en hverdagsdessert – laget på 10 sekunder. Hvis du vil ha den enda sunnere kan du selvfølgelig velge en kjeks uten sukker – eller bare friske bær.

En perfekt dessert for meg inneholder sødme, syre, noe mykt og noe sprøtt. Det er variasjoner av både smak og konsistenser. Noen ganger har du ikke tid og tålmodighet til å lage en dessert som tar mange timer – du har lyst på noe gost – akkurat nå. da kan denne desserten være løsningen! Litt hverdagsluksus kan ingen få nok av….

Her kommer derfor oppskriften på en yoghurtdessert med tyttebær, friske bær og kjeks! Mmmm…..

Yoghurt- og tyttebærdessert med kjeks
Serves 4
Ingredients
  1. 4 dl Økologisk yoghurt med tyttebær far Rørosmeieriet
  2. 16 biscotti (eller annen kjeks), grovknust
  3. 2 dl friske bær (jeg har brukt blåbær og bringebær)
Instructions
  1. Legg yoghurt, kjeks og bær lagvis i et glass. Legg opp desserten like før servering.
Notes
  1. Gi gjerne desserten et lite dryss malt kanel like før servering!
Maten vi deler https://nykvist.no/