Du har sikkert hørt om kjendisene som drikke Kombucha, og kanskje har du til og med smakt det? Men vet du egentlig hva det er, og hvorfor mange der ute fyller opp kjøleskapet sitt med det?

Hva er Kombucha?
Kombucha er i korte trekk en drikk som består av te (enten sort eller grønn) og sukker. Dette er så tilsatt en bakteriekultur (SCoBY – Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), før den settes til fermentering. Kombucha er altså med andre ord en sprudlende fermentert te!

Kan du lage Kombucha hjemme?
Noen få prøver å gjøre dette hjemme, men med såpass bra utvalg på markedet, så vil jeg anbefale å kjøpe ferdig Kombucha i butikken. For det første er SCoBY en bakteriekultur det er svært vanskelig å få tak i, samtidig som du skal vite hva du gjør.

Er Kombucha sunt?
Bakteriekulturen i Kombuchaen omdanner sukker og te til enzymer, probiotika, proteiner, glykosaminer og vitaminer. Mange mener blant annet at Kombucha forbedrer immunsystemet, virker rensende, hjelper fordøyelsen, gir mer energi, regulerer hormonsystemet. Det er ikke vitenskapelig bevist, men probiotika er viktig for tarmsystemet vårt, som igjen er veldig viktig for vår generelle helse. Mange mener at tarmene er kroppens mest undervurderte organer, og de absolutt fleste er enige om at det er viktig å fokusere på indre skjønnhet!

aperol_kombucha_drink_blogg_matblogg_te_-02121

Kan alle drikke det?
Ekspertene mener at gravide og ammende mødre bør unngå Kombucha. Gamle mennesker, små barn og folk med genrelt dårlig immunforsvar bør også unngå det.

Hva smaker Kombucha?
Smaken kan være venskelig å forklare, men den kan vel best beskrives som en syrlig kald te med kullsyre. Noen varianter går mot eddik i smaken, og kan være uvant for mange. Jeg synes den smaker godt alene, men at den også er morsom å kombinere med andre ingredienser i for eksempel drinker, som jeg for eksempel gjorde HER!

Kan drikke så mye du vil?
Noen anbefaler at du holder deg til en daglig dose på maks 0,33 dl. Grunnen er nok at drikken inneholder så mange næringstoffer og probiotika som tar tak i kroppen din. Med andre ord: det KAN bli for mye av det gode :-)

aperol_kombucha_drink_blogg_matblogg_te_-02231