Det er midten av august, og høsten banker på døra! Norge bugner av gode råvarer som må nytes når de er på sitt beste! Skogens kantareller passer perfekt til både reinsdyr, elg og hjort – men også til laksefileten! Her er en rask og sunn lakserett – med smaken av høst….

Høstlaks med kantareller og grønn ertepurè
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 600 g laksefilet uten skinn og ben
  2. Salt og pepper
  3. 3 ss smør
  4. 100 g friske kantareller
  5. 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  6. 2 ss honning
  7. 1 sitron
  8. 400 g frosne grønne erter
  9. 1 dl fløte
  10. 2 ss creme fraiche
Instructions
  1. Del laksen i porsjonsstykker og krydre fisken med salt og pepper.
  2. Stek fisken i 2 ss smør til fisken er gyllen og akkurat er gjennomstekt. Den skal være litt rosa i kjernen - da er den ekstra saftig! Dette tar ca 4 minutter på hver side. Løft laksen ut av kjelen la den hvile på en tallerken mens soppen stekes.
  3. Stek kantareller og hasselnøtter i pannen du har stekt fisken i til sopp og nøtter er gyllent. Dette tar ca 3 minutter. Ha på honning og saften av en sitron.
  4. Kok opp ertene i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp ertene tørre. Kjør ertene til purè med 1 ss smør, fløte og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
Notes
  1. Du kan gjerne servere denne retten med kokte eller stekte små poteter!
Maten vi deler https://nykvist.no/