Det er høst i lufta, og det betyr epletid! De norske eplene er de beste i verden, og det må vi nyte mens vi kan. Perfekte til mos, pai, is, stekt i panne, grillet – og i eplekake. Her er mulighetene mange…

Eplekake

Eplekake gir meg gode barndomsminner, og de kommer tilbake høst etter høst. Nystekt eplekake, rett ut av ovnen, med nylaget vaniljesaus er noe av det beste som finnes….. Og FOR en vertinnegave når du skal bort på besøk i høst!?!

Denne eplekaka blir ENDA bedre sammen med DENNE vaniljesausen!

Eplekake

Saftig eplekake med cognacmarinerte rosiner, kanel og mandler
Serves 8
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 dl rosiner
  2. 3 ss konjakk
  3. 150g smør
  4. 4 egg (gjerne økologiske)
  5. 150g sukker
  6. 150g hvetemel
  7. 1ts bakepulver
  8. 1 ss malt kanel
  9. ca. 500g epler i biter
  10. 2 dl mandelflak
  11. 2 ss brunt sukker
Instructions
  1. Legg rosinene i cognacen. La trekke i ca 10 minutter.
  2. Smelt smøret og sett tilside.
  3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  4. Vend inn smeltet smør, hvetemel, bakepulver og kanel vekselsvis.
  5. Vend inn epleterninger og halvparten av mandelflakene. Vend inn de cognacmarinerte rosinene.
  6. Ha eplekakerøren i en smurt springform. Fyll formen 3/4 full. Topp formen med mandelflak og brunt sukker.
  7. Stek eplekaken på 180 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en pinne eller tynn kniv om kaken er ferdig. Ikke stek kaken FOR lenge, for da blir den tørr....
Notes
  1. Server gjerne eplekaken nystekt og lun med vaniljeis eller vaniljesaus!
Maten vi deler https://nykvist.no/
Eplelkake