Pannacotta er er en av de alle enkleste dessertene som finnes. Panna Cotta betyr jo kokt fløte, og det er hovedsakelig det dette er. Fløte som tilsettes smak, og gelatin. Smakene kan du selv velge, så her er det bare og være kreativ. Denne har jeg laget med påske i tankene… Det beste av alt er at du kan lage denne dagen før du får gjester. Det eneste du trenger å gjøre når den skal serveres er å ta glassene ut av kjøleskapet og toppe dem med mangopurè og pistasjnøtter!

Pannacotta påske Nykvist Maten vi deler

Lag gjerne pannacottaen dagen før du skal servere dem, for da får gelatinen tid til å sette seg ordentlig. Denne oppskriften inneholder litt mindre gelatin enn mange andre oppskrifter. Det betyr at den trenger litt lenger tid til å stivne. Som takk for tålmodigheten får du en perfekt kremet pannacotta som henger sammen, men som har en fantastisk konsistens. Ofte når jeg har bestilt pannacotta ute på restaurant har jeg fått en sprettball av en fløtepudding, og det er fordi mange tilsetter litt for mye gelatin for at den skal stivne fort, og for at de skal være sikker på at den ikke skal være flytende. 

På grunn at den bløte konsistensen, så er dette en pannacotta som må serveres i glasset den lages i. Den kan ikke tas ut av formen og serveres på en tallerken. 

Ingredienser (til ca 6 personer):
Pannacotta:
5 dl kremfløte
1 dl H-melk
1 ts malt kardemomme
1 vaniljestang, splittet i to på langs
50 g sukker
50 g god honning
1 økologisk appelsin
3,5 plate gelatin

Topping:
1 spisemoden mango
1 ts limesaft
4 ss finhakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte:
Pannacotta:
Kok opp fløte, melk, kardemomme og vanilje. Rett før fløten koker drar du kjelen av varmen og tilsetter honning og skallet av appelsin. La trekke i 10 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Press ut vannet av gelatinen og rør dem ut i fløteblandingen.
Sil blandingen og ha den over i 6 porsjonsglass.
Sett i kjøleskapet og la dem stivne. Lag dem gjerne dagen før. 

Topping:
Skrell mangoen og ha mangokjøttet i et litersmål sammen med limesaften. Kjør til jevn purè med en stavmikser. Sett kjølig til den skal brukes.

Servering:
Topp pannacottaene med mangopurè og hakkede pistasjnøtter. 

Oppskrift pannacotta