Dette er oppskriften på honningkaken jeg bakte i God Morgen Norgen 8. september 2017! Kaken er fra min nye bok “Maten vi deler”, men jeg har i denne varianten brukt tørkede tranebær, aprikoser og pecannøtter. Jeg har også laget en kremostglasur som gjør dette til en dessertkake – og ikke bare en formkake! Flere oppskrifter finner du i boka som kan bestilles HER!

Foto: Stian Broch
Honningkake med krydder og nøtter
Serves 8
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 2 egg
  2. 2 dl sukker
  3. 2,5 dl honning (bruk din favoritthonning)
  4. 1 dl sterk kaffe
  5. 1 dl rapsolje
  6. 4 dl hvetemel
  7. 1,5 ts bakepulver
  8. 0,5 ts natron
  9. 0,5 ts salt
  10. 1 ts kanel
  11. 1 ts malt ingefær
  12. 2 ss revet skall av økologisk appelsin
  13. 2 ss revet skall av økologisk sitron
  14. 1 dl pecannøtter, grovhakket
  15. 2 dl tørket frukt, grovhakket (jeg brukte aprikos, tranebær og rosiner)
Glasur
  1. 200 g philadelphia eller annen kremost
  2. 1 dl melis
  3. 4 ss sitronsaft
  4. 0,5 dl fløte
Instructions
  1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Ha i resten av ingrediensene i røren og vend inn. Pass på at alt er godt blandet inn slik at du ikke får melklumper i kaka.
  3. Ha røren i en smurt form. Her kan du bruke brødfor eller en rund springform.
Glasur
  1. Pisk alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Du kan velge om du bare vil ha det på toppen av kaka, eller om du vil dele kaka og også bruke det som fyll!
Maten vi deler https://nykvist.no/
“Gutta krutt” bak boka “Maten vi deler”! Fra venstre fotograf Stian Broch, meg og designer Mats Dreyer :-)