Honningis på pinne passer perfekt i sommer, og kan fort bli barnas favoritt! Honning er en av mine favorittråvarer! Jeg er så glad i honning at biene og honningen ble hedret med et eget kapittel i min bok “Maten vi deler”. Denne oppskriften er fra nettopp denne boken.

I denne oppskriften vil smaken variere etter hvilken honning du velger. Prøv deg fram, og finn din favoritthonning. Kjøp gjerne en lokal honning fra området, så støtter du de lokale hardtarbeidende biene!!!

Når du først har kjøpt en god honning, så prøv gjerne min favoritt-honningkake også!

Honningis på pinne
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 100 g sukker
  2. 1 dl vann
  3. 2 vaniljestenger, delt i to
  4. 100 g honning
  5. 4 eggeplommer
  6. ½ liter kremfløte
Instructions
  1. Kok vann, sukker og vanilje til sukkeret er løst opp. Ta ut vaniljestengene. Rør inn honningen.
  2. Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin. Spe med den varme sukkerlaken og pisk til eggedosisen er helt kald.
  3. Pisk fløten til løs krem og vend den inn i eggedosisen.
  4. Frys honningisen i ispinneformer, eller i en form som tåler å bli fryst.
  5. Ringle gjerne over litt honning ved servering. Du kan også dyppe tuppen i mørk sjokolade og drysse på finhakkede ristede mandler.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Stian Broch