Hjemmelaget sylteagurk er både enkelt, raskt – og fantastisk godt! Denne versjonen er med litt chili, krondill og sort pepper. Du kan også ha i litt revet pepperrot og sennepsfrø hvis du vil lage din egen variant. Sylteegurk passer på leverposteien på brødskiva, men også i salater, på burgeren og som friskt tilbehør til grillmaten! Lag et stort glass, så har du i kjøleskapet i hele sommer…. Lag gjerne et ekstra glass også, så har du en liten sommergave neste gang du skal bort på besøk :-)

Hjemmelaget sylteagurk
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1 kilo rå sylteagurker (de små knudrete)
 2. 1 liter vann
 3. 1 dl sukker
 4. 1/2 dl salt
 5. 3 dl eddik
 6. 1/2 rød chili, i skiver
 7. 1 liten bunt krondill
 8. 1 ts hel sort pepper
Instructions
 1. Skyll sylteagurkene i kaldt vann.
 2. Kok opp vann, sukker, salt og eddik. Kok til sukker og salt er løst opp. Smak. Synes du laken er passe? Hvis du vil ha den syrligere tilsetter du litt mer eddik, og hvis du vil ha den søtere tilsetter du litt mer sukker.
 3. Legg sylteagurker, chili, krondill og pepper lagvis i store rene sylteglass. Fyll opp med lake til det dekker agurkene og går opp til kanten av glasset. Bruk gjerne glass med strikk under lokket, slik at glasset blir tett - samtidig som det slipper inn litt luft.
 4. Avkjøl glasset på benken før det settes i kjøleskapet. La det gjerne stå minst en uke før du nyter de hjemmesyltee agurkene.
Maten vi deler https://nykvist.no/