Jeg er vokst opp med nugatti på nybakt brød som lørdagsfrokost! Nå når jeg har blitt voksen kan jeg spise nugatti når jeg vil. Nå når jeg har blitt voksen kan jeg også lage min egen – ekte nugatti. Orginalen på rød boks inneholder godt over halvparten sukker, masse solsikkeolje og minimalt med sjokolade og hasselnøtter. Denne hjemmelagde varianten inneholder masse mørk god sjokolade og ristede hasselnøtter. Du lager den på 10 minutter, og den holder seg i kjøpeskapet i minst et par uker! 

Hjmmelaget nugatti

Jeg lager nugattien min litt grov, men du kan fint kjøre den lenger i food prosessoren, slik at den blir helt fin – hvis du foretrekker det! 

Fordi denne nugattien inneholder få ingredienser, så er det viktig at du velger gode råvarer. Kjøp gode ristede hasselnøtter uten skall, velg godt smør, og ikke minst en god sjokolade. Sluntrer du med en av råvarene, så blir ikke smaken den samme. 

Ingredienser:
1,5 dl kremfløte
50 g meierismør (jeg brukte Kviteseidsmør som inneholder litt ekstra salt. Det passer perfekt her)
200 g mørk god sjokolde (jeg brukte Caribe sjokolade fra Valrhona med 66% kakao), grovhakket
150 g ristede hasselnøtter (jeg kjøpte ferdigristede hasselnøtter fra Piemonte fra Gutta på Haugen. De gjør nugattien bedre!)
50 g brunt sukker (mørkt muscovadorørsukker)

Fremgangsmåte:
Kok opp kremfløte og smør. Dra kjelen av varmen og ha i den grovhakkede sjokoladen.
Ha de ristede hasselnøttene og sukkeret i en food prosessor. Kjør til nøttene er finhakket. 
Ha i sjokoladeblandingen og kjør til ønsket konsistens. Avkjøl.
Ha nugattien på et lukket glass i kjøleskapet hvis du ikke skal spise den med en gang…

Slik lager du hjemmelaget nugatti