Har du lyst til å lage hjemmelaget hapå – uten tilsetningsstoffer! Det er enkelt, og du trenger kun èn ingrediens – søtet kondensert melk. Du får tak i det i alle dagligvarebutikker med god utvalg. Her er det viktig at du ikke bruker vikingmelk, men passer på at du kjøper SØTET kondensert melk!

Det som en genialt med Dulce de leche er at det kan brukes på brødskiva som hapå, men passer også perfekt i desserter. Dette blir en mild og fantastisk god karamellkrem som kan brukes på is, i paier, sammen med friske jordbær – her er mulighetene mange! Eller hva med å fylle den i boller sammen med noe friskt, som feks pasjonsfrukt?

Hvis du vil lage en flytende karamellsaus istedenfor karamellkrem, så lar du boksen koke i 2 timer istedenfor 3!

Hjemmelaget hapå - dulce de leche
Total Time
3 hr
Total Time
3 hr
Ingredients
  1. 1 boks søtet kondensert melk
Instructions
  1. Sett boksen med kondensert i en dyp kjele og fyll på med vann til det dekker boksen.
  2. Kok opp og la småkoke i 3 timer.
  3. VIKTIG: pass på at det alltid er vann over boksen, slik at den ikke koker tørr. Fyll på vann underveis.
  4. Etter tre timer avkjøler du boksen i kaldt vann. Nå kan du oppbevare den i årevis i kjøleskapet hvis du ikke åpner den. Åpnet hoder den seg også i noen uker.
Maten vi deler https://nykvist.no/