Fredag er tacodag for de fleste nordmenn. Har du prøvd å lage dine egne tacolefser? Der er enkelt, godt og krever minimalt med jobb… Prøv det nå til helga da vel?

Det eneste du trenger er maismel som du får kjøpt i de fleste MENY-butikker, vann og salt! Du finner mange oppskrifter der ute med både hvetemel, bakepulver og andre ingredienser, men denne er den enkle og raske varianten med få ingredienser!

Ingredienser:
500 g maismel
ca 4 dl vann
1/2 ts salt

Fremgangsmåte:
Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en jevn deig. Spe på med litt ekstra vann hvis deigen er for fast. Deigen skal ha konsistens som en fin potetmos. Den skal akkurat være så fast at du kan klemme den ut til tynne lefser.
Lag små “baller” av deigen som du oppbevarer under et fuktig håndkle. Denne oppskriften blir til ca 15 lefser.
Legg hver ball mellom to ark med bakepapir og kjevle ut til en tynn lefse med en kjevle. Lefsene skal bli ca 15 cm i diameter.
Løft av det øverste arket og legg lefsa over i den ene hånda. Dra av det andre bakepapiret forsiktig.
Stek lefsene i en tørr panne i ca 1 minutt på hver side.
Legg de ferdigstekte tortillalefsene i en bunke og dekk til med et kjøkkenhåndkle underveis, slik at de holder seg varme og myke.

Og lag gjerne opp litt ekstra lefser, for snart får du oppskriften på hjemmelaget nachichips her på bloggen, som er en perfekt måte å bruke opp de ekstra lefsene på!