Små flyndrer er perfekt å helsteke. Ei lita flyndre per person er nok, og når du kommer til tilbehøret kan du la kreativiteten løpe litt fritt. Her har jeg laget en enkel potetsalat med aspargesbønner i, men du kan bruke brokkoli, løk, spirer eller andre grønnsaker du har i kjøleskapet i denne potetsalaten. Har du igjen en bunt dill fra middagen i går? Finhakk den og ha den i salaten. I denne oppskriften har jeg osgå brukt bitre appelsiner. Det er ikke ofte jeg har sett det i butikkene, men prøv de hvis du først ser dem. De har smak som appelsiner, men syrligheten og bitterheten som en sitron. Du kan fint erstatte de bitre appelsinene med sitron, lime eller appelsin.

Helstekt rødspette med bitre appelsiner
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 4 små rødspetter (eller andre flyndrer)
 2. Salt og pepper
 3. 2 ss smør
 4. 2 bitre appelsiner
 5. 600 g små poteter
 6. 4 ss olivenolje
 7. 1 pk aspargesbønner
 8. 4 ss finhakkede urter (feks persille og dill)
Instructions
 1. Snitt skinnet på flyndrene slik at smaken kommer inn i fiskekjøttet. Krydre flyndrene med salt og pepper. Brun smøret i en kjele og pensle flyndrene med det smeltede smøret. Skjær en bitter appelsin i tynne skiver og legg på flyndrene. Du kan binde appelsinskivene forsiktig fast på flyndrene, men du må ikke. Legg flyndrene på et bakebrett og stek i ovnen på 180 grader til de er gjennomstekt. Dette tar ca 15 minutter. Det kan ta lenger tid hvis flyndrene er større.
 2. Kok potetene møre med skallet på i lettsaltet vann. Hell av vannet og del potetene i to mens de er varme. Vend inn olivenolje, skallet og saften fra den andre appelsinen.
 3. Kok aspargesbønnene i 2 minutter i lettsaltet vann. Grovhakk bønnene og vend dem inn i potetsalaten sammen med urtene. Smak til med salt og pepper.
Notes
 1. Du kan gjerne servere creme fraiche ved siden av denne retten.
Maten vi deler https://nykvist.no/