Helstekt kylling er både enkelt, godt og sunt! Den steker seg selv mens du gjør andre ting, og du har middag til hele familien uten masse tid på kjøkkenet. Restene kan du bruke i en kyllingsuppe eller kyllingsalat i dagene etterpå!

Kjøp en kylling av god kvalitet når du skal lage denne retten! En kylling som har hatt det godt, og som har spist ren mat! Resultatet? En enda bedre rett…

Ingredienser:
1 hel kylling
1 ss røkt paprikapulver
1 ss maldonsalt
1 ts malt sort pepper
1 ts sukker
1 ts chilipulver
1 blomkål, i buketter
4 plommetomater, i grove biter
1 rødløk, i grove biter
600 g perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel
4 ss olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bland sammen paprikapulver, maldonsalt, pepper, sukker og chilipulver. Gni kyllingen inn med krydderblandingen.
Ha blomkål, tomater, rødløk og poteter i en ildfast form. Vend olivenolje, salt og pepper inn i grønnsakene. Legg kyllingen oppå grønnsakene.
Stek kyllingen i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 10 minutter før den serveres.