En nykommer i kyllingdiskene der ute er Lerstang kylling. Jacobs Utvalgte Lerstang kylling finner du i kjølediskene til MENY, og er resultatet av et samarbeid mellom Frankrikes eldste og viktigste produsent av Label Rouge kylling, SASSO (Sélection Avicole de la Sarthe et du Sud Ouest),  og Gårdsand i Vestfold. Kyllingen vokser opp i fjøs med vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at de lever et så sunt og naturlig liv som mulig. Det er få dyr per kvadratmeter, og nok av plass å boltre seg på. De har halmballer, vagler og kråsstein. Her får kyllingen vokse i sitt naturlige tempo og med fôr fra den nærliggende Børjamølla. Det gir kylling som er like saftig og som smaker like godt som den beste franske kyllingen. De slaktes og skjæres for hånd og er helt fri for narasin og antibiotika.

Jeg måtte selvfølgelig teste ut denne ut denne kyllingen, og hva er vel bedre enn å helsteke den til søndagsmiddag og invitere folk du er glad i? Selvfølgelig med noen av høstens beste grønnsaker til! Og sausen? Det er kryddersmøret jeg pensler kyllingen med under stekingen! Enkelt – og du verden så godt :-)

image

Helstekt kylling med høstgrønnsaker og kryddersmør
Serves 4
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Kylling
 1. 1 hel kylling (ca 1,5 kilo)
 2. Salt og pepper
 3. 1 rull Jacobs Utvalgte kryddersmør med ramsløk og havsalt
 4. 1 økologisk sitron
Grønnsakene
 1. 4 rå rødbeter (eller andre beter)
 2. 500 g gresskar
 3. 800 g små poteter (feks perlepoteter)
 4. 2 ss rapsolje
 5. Salt og pepper
Kylling
 1. Bind opp kyllingen med bomullshyssing. Krydre den med salt og pepper. Del sitronen i to og dytt den inn i rompa på kyllingen. Legg kyllingen i en ildfast form (sammen med grønnsakene) og stek på 180 grader til kyllingen har 65 grader i kjernetemperatur. Smelt kryddersmøret i en kjele og pensle kyllingen med smøret under steking. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.
Grønnsaker
 1. Skrell rødbetene og gresskaret og del de i båter. Vend de sammen med potetene, olje, salt og pepper. Legg grønnsakene under kyllingen i den ildfaste formen og stek på 180 grader til kyllingen er ferdg og grønnsakene er møre. Hvis grønnsakene trenger lenger tid, så lar du de steke videre mens kyllingen hviler.
Notes
 1. Pynt gjerne kyllingen med friske urter like før servering. Her kan du bruke både estragon, timian, kjørve og basilikum :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/