Dette er en middag du kan servere både til hverdag og fest. Mange forbinder nok grillet kylling med noe man kjøpte fra varmedisken i lokalbutikken og serverte med loff til. Skinnet var mykt etter en time i varmeposen på vei hjem fra butikken, og kyllingkjøttet var tørt etter at den hadde ligget alt for lenge i varmeskapet. Dessuten er kravene til kjernetemperatur mye høyere i butikken enn det du kan tillate deg når du serverer grillet kylling hjemme. Denne kyllingen kan du grille på et rotisserie ute på grillen, eller inne i ovnen.
Saftig kylling av god kvalitet er noe av det beste – og letteste som finnes. Tørr kylling av dårlig kvalitet er noe av det kjedeligste som finnes….
fugl_helgrillet_rotisserie-3831

Urtemarinert kylling
Serves 4
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 hel kylling (velg gjerne kylling av god kvalitet! Jeg brukes økologisk kylling fra Holte Gård)
  2. Salt og pepper
  3. 250 g meierismør (gjerne økologisk Røros-smør)
  4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  5. 4 ss finhakkede urter (feks basilikum, timian og estragon)
  6. 1 økologisk sitron
Instructions
  1. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg den i en ildfast form og sett den i ovnen på 180 grader, eller sett den på et rotisserie på grillen. Hvis du velger grillen, så pass på at det ikke er varme rett under kyllingen, men kun på hver side. Sett en liten aluminiumsform midt under kyllingen som kan samle opp fettet, slik at det ikke tar fyr i grillen.
  2. Smelt smøret sammen hvitløken. Ha i urter, skall og saft fra sitron og la blandingen trekke i ca 5 minutter.
  3. Pensle kyllingen med urtesmøret under stekingen.
  4. La kyllingen steke til den har en kjernetemperatur (inne ved benet) på 65 grader. Da er den gjennomstekt - og saftig. Dette tar ca 1/2 time pr kilo kyllingen veier.
  5. La kyllingen hvile i ca 10 minutter før den serveres.
Notes
  1. Server gjerne denne kyllingen sammen med stekte rotgrønnsaker, en god risotto eller en byggrynsalat.
  2. Bruk gjerne de urtene du får tak i, så lager du din egen variant.
Maten vi deler https://nykvist.no/