I dag tidlig var jeg innom God Morgen Norge på Tv2 for å spre litt grillglede! Det er ikke lenge til påske, så jeg var innom for å sparke igang grillsesongen, og for å vise seerne noen tips for å lykkes på grillen!

Mange med hytte er lei seg fordi de går glipp av påskeferien på fjellet eller ved fjorden i år. Men det betyr bare at det er enda viktigere å kose seg hjemme! Og det gjelder å senke lista, slik at enda fler griller! På grillen på God Morgen Norge ble det lammecarrè og grillet hjertesalat. Ved siden av serverte jeg parmesansmør, og poteter bakt i folie. Til dessert ble det mange av smakene nordmenn forbinder med påske – nemlig banan fylt med kvikklunsj og appelsin!

Grillet lammecarrè med grillet hjertesalat og parmesansmør
Til 4 porsjoner

Lammecarrè:
1 kilo lammecarrè
Salt og pepper
2 ss rapsolje
Krydre lammecarrèen med salt og pepper. Pensle med rapsolje.
Grill carrèen på direkte varme til den er gyllen rundt hele.
Flytt lammecarrèen over på indirekte varme og la den ligge til den har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.

Grillet hjertesalat:
2 stk hjertesalat
salt og pepper
2 ss rapsolje
Del hjertesalatene i to på langs og pensle snittflatene med olje.
Grill salatene med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter til de er gylne.

Parmesansmør:
4 ss romtemperert meierismør
2 ss revet parmesan
1 ss finhakket timian
1 ss revet skall av økologisk appelsin
malt sort pepper
Bland sammen smør, parmesan, timian og appelsinskall. Smak til med pepper.

Tips:
Server gjerne poteter bakt i folie med smør, urter og revet sitronskall ved siden av retten.

Banan fylt med kvikklunsj og appelsin
Til 4 porsjoner

4 modne bananer
2 stk kvikklunsj
1 appelsin
Lag et snitt på toppen av hver banan på langs.
Fyll biter av kvikklunsj og appelsinfileter i snittene.
Pakk bananene i aluminiumsfolien hver for seg.
Leg bananene på indirekte varme på grillen og la dem ligge i ca 10 minutter til de er varme, og sjokoladen har smeltet.

Tips: Du kan gjerne servere en god vaniljeis til de grillede bananene!

Så da ligger alt til rette for mer grilling og mer kos både i påsken – og i sommer! Fyr opp grillen, sprett korken og la deg inspirere :-)