Det er spådd strålende grillvær i helga, og det må feires! Inviter gode venner og imponer på grillen. Her kommer oppskriften på kyllingspydene fra grillboka mi GLØD som du kan imponere med. Her kan det aller meste forberedes, slik at du kan fylle glasset, ha kontrollen og ta imot rosen med hvilepuls istedenfor svetteperler i panna…

Heite Kyllingspyd
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Kyllingspyd
  1. 800 g kyllingbryst
  2. 3 ss rapsolje
  3. salt
  4. pepper
Couscous-salat
  1. 2 dl couscous
  2. 2 dl eplejuice
  3. 8 asparges
  4. 2 grillede paprika
  5. 1 fennikel
  6. 2 vårløk
  7. 2 ss finhakket persille
  8. 4 ss finhakkede sukkererter
  9. 4 ss god olivenolje
  10. 2 ss rapsolje
  11. 1 ss sitronsaft
Chilisaus
  1. ½ ss Harissa
  2. 3 ss søt chilisaus
  3. 2 ss soyasaus
  4. 3 ss limesaft
  5. 3 ss honning
  6. 3 ss finhakket koriander
Epletzatsiki
  1. 1 grønt eple
  2. 4 ss gresk yoghurt
  3. salt
  4. pepper
Tilbehør
  1. 2 bananer
  2. 2 ss rapsolje
  3. 4 ss saltede peanøtter
Kyllingspyd
  1. Kutt kyllingbrystene på langs, og tre dem på spyd.
  2. Hvis du bruker trespyd, så husk å legge dem i bløt i 30 minutter før du bruker dem. Da tar de ikke fyr så lett.
  3. Pensle kyllingspydene med rapsolje. Krydre dem med salt og pepper, og legg dem på direkte varme på grillen til de får fint grillmønster rundt hele.
  4. Flytt spydene over på indirekte varme.
  5. Grill kyllingspydene i 4–10 minutter. Tiden kommer litt an på hvor store spyd du har laget. Hvis du er usikker, så kan du bruke steketermometer.
  6. Spydene er ferdig når kyllingen har kjernetemperatur på 60 °C.
  7. Mot slutten av steketiden pensler du dem med chilisausen.
  8. Nå er det viktig at du følger godt med. Chilisausen inneholder sukker, noe som gjør at den brenner seg fort.
  9. Couscous-salat
  10. Kok aspargesen i lettsaltet vann til de begynner å bli myke.
  11. Avkjøl i kaldt vann.
  12. Kutt grillet paprika, fennikel, vårløk og sukkerertene i like små terninger.
  13. Kok opp eplejuicen. Ha i couscous og dra kjelen til side.
  14. La eplejuicen trekke inn i couscousen, og rør opp med en gaffel.
  15. Vend inn 4 ss olivenolje.
  16. Pensle aspargesen med litt rapsolje og grill dem på direkte varme til de har fått fin farge. Del opp i like biter og vend inn i couscousen sammen med paprika, fennikel, vårløk, sukkererter og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
Chilisaus
  1. Bland alle ingrediensene til en jevn saus.
Epletzatsiki
  1. Skrell eplet. Riv det grovt eller kutt i tynne strimler.
  2. Vend inn i yoghurten.
  3. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
  1. Del bananen i to på tvers, og del hver halvdel i to på langs.
  2. Pensle bananen med solsikkeolje og grill på direkte varme i ca. 4 minutter til du får en gyllen, fin farge.
  3. Peanøttene grovhakkes og strøs over kyllingen rett før servering.
Notes
  1. Couscous-salaten kan du gjerne lage ferdig tidligere på dagen og la stå i kjøleskapet. Ta den fram en time før gjestene kommer, slik at den blir romtemperert. Da kommer alle smakene mer til sin rett.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Hvis du lager retter fra GLØD, og tar bilde av dem, så legg dem gjerne ut på instagram og merk dem med #glødgrillbok.
Likte du retten, og kunne tenke deg å lære mer? Grillboka GLØD kan blant annet bestilles HER!