Denne oppskriften har jeg utviklet i forbindelse med et samarbeid jeg har med Helios. Det er brukt sponsede produkter i oppskriften, og innlegget er derfor merket “sponset”.

Hasselnøtter er noe av det beste jeg vet. Kanelboller er også på topplisten over mine favoritt-ting i livet. Og hva hvis man slår disse sammen – får man da noe som er ENDA bedre? Jeg har testet litt, og endte med en oppskrift uten kanel, men med enda mer hasselnøtter. Dette er ikke noen slankeoppskrift, men saftige boller fylt med det beste i livet: hasselnøtter, sukker, smør og myye annet godt!

Ingredienser:
5 dl h-melk (romtemperert)
50 g fersk gjær
150 g brunt sukker
1/2 ts salt
1 kg siktet hvetemel
1 egg
2 ss HELIOS hasselnøttsmør
150 g smør i terninger
Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør til gjæren er løst opp. Ha i sukker, salt, hvetemel, egg og hasselnøttsmør. Kjør i 10 minutter på middels fart.
Ha i smøret og kjør i ca 15 minutter til, til du har en glatt og smidig deig som er deilig å jobbe med.
Dekk til deigen og la den heve i ca 30 minutter på et lunt sted.

Fyll:
200 g romtemperert smør
2 ss HELIOS hasselnøttsmør
1 dl grovhakkede hasselnøtter
100 g brunt sukker
Bland smør, hasselnøttsmør, hasselnøtter og sukker godt sammen i en bolle.
Kjevle ut deigen til en stor firkant. Smør fyllet på deigen.
Brett den ene halvparten over den andre, slik at du har ev avlang firkant.
Skjær firkanten i lange strimler som er ca 3 cm tykke.
Løft opp strimlene og rull den rundt fingrene til en “knute”. Det er ikke så farlig at knutene blir perfekt, eller hvordan de ser ut. Pass bare på at enden gjemmes under bollen, slik at den “låses” når den stekes, og ikke snurrer seg opp.
La bollene hele på et brett med bakepapir under plastfolie i ca 45 minutter til de har dobbel størrelse.
Pensle bollene med et sammenpisket egg og sted dem i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl bollene før glasuren has på.

Topping:
200 g kremost (feks Philadelphia)
2,5 dl melis
2 ss HELIOS hasselnøttsmør
1 ss sitronsaft
1 dl grovhakkede hasselnøtter
Bland sammen kremost, melis og hasselnøttsmør i en bolle. Vend inn sitronsaft.
Smør bollene med glasur og topp med hakkede hasselnøtter.
Tips: rist nøttene i en tørr stekepanne til de er gyllne for ekstra smak.