Meg, Helle Øder Valebrokk og Jan Henrik Syversen klare til kamp!

I dag viste Oslo seg fra sin aller beste side, med skyfri himmel, strålende sol og lettkledde mennesker. Mathallen lokket til seg nysgjerrige turister og byfolk på jakt etter grillmat til årets vakreste dag. Utenfor Mathallen hadde Hellmann´s rigget seg til for å arrangere “Hank´s Burgerbattle 2017”. Jeg, Helle fra HellesKitchen og Jan Henrik fra Gladkokken var invitert til å konkurrere med våre favorittburgere med tilbehør basert på Hellmann`s majones. Dette er derfor et sponset innlegg.

                                                        Min Drømmeburger! Foto: Mats Dreyer

Når jeg skal “jukse”, og ikke orker å lage majonesen selv, så er det Hellmann´s majones jeg velger. Det var derfor lett for meg å si ja når jeg ble utfordret til å lage min favorittburger med Hellmann´s majones som en del av tilbehøret. Her kan du se hele oppskriften på min drømmeburger!

Konkurransen var uhøytidelig, og stemningen var god. Her var ingen sure miner, spisse albuer eller bitre konkurrenter. Selv om vi konkurrerte om en Weber-grill var det mest for kos og gøy. Og at vi fikk spre litt ekte grillglede og noen tips til hvordan man lykkes med burger på grillen – det var en ekstra bonus.

Burgerene jeg grillet kjøpte jeg hos Annis Pølsemakeri i Mathallen. En fantastisk burger de kaller “Heston Burger” laget med hovedsakelig okse høyrygg, og med nok fett til at burgeren blir både saftig og smakfull. Det beste med disse burgerne er at de er kvernet, klappet forsiktig sammen, rullet og skåret i skiver til burgere. Det betyr at kjøttfibrene får stå, og resultatet er en burger som føles både mørere og saftigere enn en “vanlig” burger. Så mitt tips til deg i sommer (hvis du bor i Oslo- eller Rinegbu-området): kjøp burgeren du skal grille hos Annis Pølsemakeri! Fantastisk kvalitet – og du slipper å kverne dem selv.

                                           Gode råvarer fra Annis pølsemakeri!

Burgerene grillet jeg på direkte varme, og lot dem grille ferdig på indirekte varme. Idet jeg flyttet dem fra direkte varme la jeg på litt whiskey-spon fra Weber, slik at jeg fikk litt ekstra røyksmak på burgerne. Ettersom jeg også hadde whiskeysyltet løk på burgen tror jeg dette blir en fantastisk kombinasjon.

Kokkene på smelteverket hadde laget opp 1000 burgersmaksprøver som tilskuere og “fans” fikk smake på. Det var plaine miniburgere som de kunne toppe med våre Hellmann´s sauser – slik at de kunne finne sin favoritt. Men det var bare en som skulle avgjøre det hele….

Hank (Von Helvete) var mannen som både pratet i mikrofonen og bedømte våre burgere. Det var derfor hans personlige smak som avgjorde konkurransen, og spenningen var stor når vinneren skulle kåres. Etter at han hadde slurpet i seg tre burgere kom avgjørelsen….

Hank´s valg falt på det enkle, og Gladkokken (Jan henrik) ble vinneren av “Hank´s Burgerbattle 2017” med sin burger med coleslaw og bbq saus! Jan Henrik sin vinnerburger kan du se her! Gratulerer så mye!!! Jan henrik har tre griller hjemme, så i frykt for hva kona vil si hvis han kom hjem med enda en grill, så ga han bort grillen han vant til en tilfeldig fra publikum. Gratulerer til mannen med skjegg, solbriller og tatoveringer med ny grill :-)

Jeg og Helle pakket sammen sakene våre, og gikk for å drukne sorgene våre i sola…

                                                                     Foto: Mats Dreyer

Neida, vi gikk like blide som da vi kom! Dette var en fin dag med et bra arrangement, mange hyggelige mennesker og en hovedstad som viste seg fra sin aller beste side…..

Alle bildene i dette innlagget er tatt av Mats Dreyer!