Dette er de perfekte halloween-muffinsene, med sjokolade og gresskar. Eller forresten: disse er like gode i hele høst! Gresskarene er best akkurat nå, og sammen med sjokolade får du smakfulle og saftige muffins som passer like godt på barnebursdagen som de gjør på kakebordet til de voksne!

halloweenmuffins

Gresskar- og sjokolademuffins
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 100 g smør
  2. 1 dl Valrhona kakao
  3. 2 økologiske egg
  4. 4,5 dl sukker
  5. 4,5 dl hvetemel
  6. 2 ts bakepulver
  7. 2 ss gresskarpurè (lag ved å koke gresskar og kjør til purè, eller kjøp på boks)
  8. 2,5 dl creme fraiche
  9. 0,5 dl h-melk
Topping
  1. 300 g naturell kremost, Philadelphia
  2. 300 g melis
  3. 1 vaniljestang, kun frøene
  4. Saften av 1⁄2 sitron
  5. 300 g smør, romtemperert
  6. Orange farge fra Cacas (fåes blant annet hos MENY og Jernia)
Instructions
  1. Smelt smøret og bland inn kakao.
  2. Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i gresskarpurè og creme fraiche. Sikt mel og bakepulver og bland inn vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene stive og vend disse forsiktig inn til slutt.
  3. Fyll muffinsrøren i smurte former. Pass på at de ikke er mer enn 2/3 fulle, for da vil de renne over.
  4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl.
Topping
  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til luftig krem. Farg kremen med orange farge til du er fornøyd.
Notes
  1. Jeg har også pyntet muffinsene med ferdilagde spiselige øyne fra Cacas. Her kan du også bruke sort farge. Da dypper du en trepinne i sort farge, og markerer øynene. Ikke like morsomt resultat, men nesten :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/