Denne Halloweenkaka er for voksne og inneholder alkohol, så den må du holde unna ungene. Det tar også litt tid å lage, men jeg kan love deg at det er verdt jobben.
Helloweenkake med gresskar, Baileys, sjokolade og karemellsaus! Det kan vel ikke bli bedre? Denne kaka kan du selvfølgelig lage hele høsten mens gresskarene er på sitt beste, og ikke bare til Halloween.I denne oppskriften har jeg også brukt tinnved. Det får du tak i frossent hos blant annet Jacobs. Hvis du ikke får tak i tinnved, så kan du bytte de ut med innmaten fra pasjonsfrukt.
Ingredienser:Sjokoladeglasur/krem: 150 g Baileys 150 g kremfløte 50 g flytende glukose 300 g mørk sjokolade (60-70% kakao) 1 ss smørKake: 150 g gresskarkjøtt (uten skall og steiner) 50 g tinnvedbær eller pasjonsfrukt 1 gulrot, revet 150 g sukker 1,5 dl soyaolje 1 ts hvitvinseddik 500 g hvetemel 2 egg 1 ts natronKaramellkrem: 1 boks søtet kondensert melk (ikke vikingmelk) 1/2 dl Baileys Litt Maldonsalt
Fremgangsmåte:Sjokoladeglasur/krem: Kok opp fløte og glukose i en kjele. Dra kjelen av varmen og ha i sjokoladen. La stå til sjokoladen er smeltet. Rør godt sammen til en blank glasur. Tilsett smør og Baileys. Pisk godt sammen. La glasuren stå i kjøleskapet i minimum 2 timer (gjerne natten over)kake: Kutt gresskarkjøttet i grove biter og kok det mørt i vann. Hell av vannet og damp gresskaret tørt. Kjør gresskaret til jevn purè med en stavmikser. Kjør tinnvedbærene med en stavmikser og sil. Ha gresskarpureen i en bolle sammen med tinnvedpurè og revet gulrot. Rør inn sukker, olje og hvitvinseddik. Sikt mel og natron og bland inn i gresskaret. Pisk eggene sammen til en luftig eggedosis og vend inn. Ha kakerøren i en smurt kakeform og stek på 175 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdigstekt. La kaken avkjøles i romtemperatur.Karamellkrem: Kok boksen med kondensert melk i minst 4 timer. Ler hvordan du gjør det HER.  Dette kan du fint gjøre dagen før hvis du vil Ha innholdet i boksen i en bolle og bland med Baileysen. Smak til med litt salt.Montering: Del kaken i 3-4 lag. Legg bunnen på et kakefat og ha på et tunt lag karemellkrem. Ha så på et lag sjokoldeglasur. Legg så på neste bunn og fortsett til du har lagt på siste lag med kakebunn. Dekk kaken med resten av sjokoladeglasuren. Legg et lag med karamellkrem på toppen av kaka. Jeg har i tillegg pyntet kaken med spøkelsesmarengs og små øyne laget av sukker. Disse øynene får du kjøpt hos Cacas, eller andre steder de selger kakepynt!