Skrei2

 

Dette trenger du
800 g skreifilet
4 stk gulrot
1 purreløk
4 ss finhakket dill

Hvitvinsaus:
½ løk, finhakket
1 ss meierismør
4 dl hvitvin
5 dl fiskekraft
5 dl kremfløte
Maizenna
Salt
Pepper

Slik gjør du
Kutt skreien i terninger som er ca 4×4 cm

Kutt gulrøttene i grove terninger og kok så vidt møre i lettsaltet vann.

Kutt purreløken i tynne ringer.

La gulrot, purre og skrei trekke i hvitvinsausen i 4-5 minutter.

Vend inn finkakket dill like før servering.

Hvitvinsaus: Fres løken i smøret i 2-3 minutter. Ha i hvitvin, kraft og kremfløte. Kok inn til halvparten gjenstår. Jevn sausen med Maizenna rørt ut i kaldt vann til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Denne oppskriften er hentet fra en artikkel med oppskrifter jeg laget sammen med Inkognito om Skrei. Resten av artikkelen finner du HER