Valentine, morsdag, fastelavn… Februar er full av “merkedager” du skal holde styr på…. Og ikke nok med det: 13. februar er det den store pannekakedagen! Det vil si at det er mange dager med god mat, og mange unnskyldninger til å skeie ut….. Og hvis du er en av dem som har bestemt deg for å starte det nye året sunt, så gjelder det og finne litt sunnere løsninger når det først skal skeies ut. her kommer det derfor en oppskrift på grove pannekaker med appelsinmarmelade. Pannekaken er tilsatt grovt mel, og er uten sukker – nettopp for å gjøre dem litt sunnere. Appelsinmarmeladen er tilsatt honning istedenfor sukker, noe som kan gjøre at den kan nytes både til hverdag og fest. Denne appelsinmarmeladen passer også til ostefatet! Da kan du evnt droppe kanelen og la en vaniljestang og 2 hele stjerneanis koke med i marmeladen istedet!

Jeg har også toppet pannekakene med Dulche de leche – hjemmelaget karamellkrem. Den passer perfekt til den friske og syrlige appelsinmarmeladen. Oppskriften på karamellkremen finner du HER.

Grove pannekaker med appelsinmarmelade
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Appelsinmarmelade
 1. 4 økologiske appelsiner
 2. 1 dl honning
 3. 2 dl vann
 4. 1 ts malt kanel
Pannekaker
 1. 4 ss smør
 2. 3 stk egg
 3. 2 dl hvetemel
 4. 2 dl sammalt fint hvetemel eller annet grovt mel
 5. 1 dl lettkokte havregryn
 6. 6 dl melk
 7. 1/6 ts salt
 8. Smør til steking
Appelsinmarmelade
 1. Kutt appelsinene i grove biter og ha i en kjele sammen med honning, vann og kanel. La koke til appelsinbitene er helt myke og laken tykner. Tilsett litt ekstra vann hvis laken blir for tykk før appelsinbitene er myke. Husk at laken også tykner litt når den blir kald.
 2. Du kan servere appelsinmarmeladen kald, eller du kan varme den litt slik at den blir litt mer flytende.
Pannekaker
 1. Smelt smøret og ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Kjør røren med en stavmikser til alt er godt blandet til en jevn pannekakerøre.
 2. La røren svelle i 15 minutter før du steker pannekakene.
 3. Stek pannekakene i godt smør.
Notes
 1. I denne oppskriften er det viktig at du velger økologiske appelsiner ettersom du skal bruke skallet. Hvis du ikke får tak i økologiske appelsiner, så husk å vaske dem godt før du bruker dem.
Maten vi deler https://nykvist.no/