Gresskar er høstmat for mange, men sammen med ingefær og en fyrrig chorizo blir det jaggu meg sommermat også…
Jeg har laget suppen litt grov, slik at det blir enda mer “mat” i suppa. Du kan også fint ha skiver av grillet kylling eller stekt sjøkreps i denne suppa. Alt får jo litt mer festpreg over seg med litt sjøkreps i….

Grov gresskarsuppe med ingefær og chorizo
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 600 g gresskarkjøtt (det vil si det du sitter igjen med etter at skall og steiner er fjernet), i terninger
  2. 1 ss revet ingefær
  3. 1 løk, finhakket
  4. 1/2 chili
  5. 1 ss smør
  6. 1 liter kylling- eller grønnsakskraft
  7. Salt og pepper
  8. 4 skiver speket chorizo (jeg har brukt en fra Ask Gård)
  9. 4 ss yoghurt naturelle
  10. 4 ss ristede gresskarkjerner
Instructions
  1. Stek gresskar, ingefær, løk og chili i smør i en stor kjele i 10 minutter. Ha på kraft og kok til gresskaret er mykt. Kjør til jevn suppe med en stavmikser. La gjerne suppen være litt grov.
  2. Smak til med salt og pepper. Smak til med ekstra chili, ingefær eller hvitløk hvis du ønsker enda mer smak.
  3. Stek chorizoskivene i tørr stekepanne til de er gyllne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir.
  4. Server suppa i suppeskåler og topp med yoghurt, chorizo og gresskarkjerner.
Maten vi deler https://nykvist.no/