GRØNNKÅLSALAT MED HVITLØKSRØKT ØRRET, RØMME, SIKROGN OG FLATBRØD

 

Dressing:

4 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

salt

pepper

2 ss finhakket dill

*Bland alle ingrediensene.

*Kok opp en kjele med vann og godt med salt. Dypp grønnkålen i det kokende vannet i noen få sekunder og ha den rett over i rennende kaldt vann. La renne av på et kjøkkenhåndkle til kålen er helt tørr og vend inn dressingen.

 

*Grønnkålen serveres på tallerkener med skiver av hvitløksrøkt ørret fra Stjernefisken (eller annen røkt ørret), sikrogn, upasteurisert rømme fra Avdem og godt flatbrød.

*Dette er en vårlig og frisk rett som passer like godt på lunsjbordet som den gjør som en del av en større gourmetmiddag på kvelden! Enkelt, ekte, sunt og godt!

Denne oppskriften utviklet jeg for en vårartikkel i matbladet Appetitt. Bildet er tatt av Ulla Westbø i H2W!