Dette er en vårgrønn ertesuppe som passer perfekt en kjølig høstkveld i september. Her kan du variere etter hvilke grønnsaker du får tak i. Frosne grønne erter er en fin base, så kan du fylle på med brokkoli, spinat, romanesco eller andre grønne grønnsaker du finner i din lokale butikk, eller har liggende i kjøleskapet. God smak, og proppfull av vitaminer. Jeg har også toppet suppa med stekte kantareller og hasselnøtter.

Grønn ertesuppe med brokkoli og chevre
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Suppe
  1. 1 brokkoli, i små buketter
  2. 2 dl frosne erter
  3. 2 dl frisk spinat
  4. 1 løk, finhakket
  5. 1 ss smør
  6. 4 dl kyllingkraft (her kan du bruke grønnsakskraft hvis du vil ha en vegetarrett)
  7. 4 ss creme fraiche
  8. 100 g chevre
  9. salt og pepper
Topping
  1. 2 dl friske kantareller
  2. 1 ss smør
  3. 4 ss hasselnøtter
  4. Salt og pepper
  5. Spirer
Instructions
  1. Fres brokkoli, erter, spinat og løk i smør i 3 minutter.
  2. Ha på kyllingkraft og la koke i 3 minutter.
  3. Kjør suppen jevn med en stavmikser.
  4. Ha i creme fraiche og chevre. Smak til med salt og pepper.
Topping
  1. Stek kantarellene gyllne i smøret. Ha i hasselnøttene og stek i 1 minutt til. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha spirer på toppen av suppa like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/