I dag var jeg så heldig at jeg fikk grille retter fra min nye bok “Sunt på grillen” på God Morgen Norge, for andre gang denne sommeren! Jeg vil med min nye bok vise at grilling er mer enn feite burgere og tørre kyllingbryst. Grilling er også fisk, pizza, freshe grønnsaker – og ikke minst dessert. Dette ville jeg også vise på tv, så dagens grillmeny besto derfor av grillet hvit asparges, seifilet og grillet banan. Alle rettene finner du i “Sunt på grillen”!

De hvite aspargesene hadde jeg forkokt i øl kvelden før. Når gjestene sitter tilbords pakker jeg inn aspargesene i parmaskinke før jeg pensler dem med rapsolje og griller dem på direkte varme. Ved siden av serverte jeg en dressing bestående av honning, sitronsaft og pistasjnøtter.

Til hovedrett serverte jeg hverdagsfisken sei som jeg pakket i bacon og grillet på direkte varme til baconet er sprøtt og fisken er saftig. Ved siden av hadde jeg på forhånd laget tomatiserte linser med hvitløk, olivenolje, salt og pepper. I tillegg toppet jeg retten med syltet rødløk og spirer før servering.

Grillet banan, God Morgen Norge, Sunt på grillen

Til dessert serverte jeg en dessert som for meg vekker barndomsminner. Da jeg var liten fikk jeg ofte banan fylt med sjokolade, pakket inn og grillet direkte på bålet. Denne desserten ville jeg hedre i “Sunt på grillen”, og samtidig oppdatere den til en 2019-versjon. I tillegg til mørk sjokolade fylte jeg derfor bananene med pasjonsfrukt og minimarshmallows før de grilles. Da får du ekstra syre til gjør denne desserten ENDA bedre!! Server gjerne med en god vaniljeis ved siden av.

Jan Ivar Nykvist, Matstylist

Tusen takk til Sven og Helge for at vi fikk låne kolonihagen deres! Tusen takk til Kristin (@ludokriss) for at du plukket nydelig spiselig bordpynt (og var taxi før fuglene feis i dag tidlig) og takk til Mats Dreyer for at du var med og dokumenterte med fine bilder! <3 

Du kan se innslaget på Tv2 HER, og del 2 HER!

Ble du inspirert til å grille litt sunnere i sommer? Boka er ute i landets bokhandlere, eller du kan bestille den HER!