Lite passer vel bedre enn en perfekt grillet T-bone stek en lørdag i juni…. Sommeren er her, grillen er funnet frem og gamle grillkunster skal hentes frem igjen!

Denne oppskriften er en del av et samarbeid jeg har med Le Creuset der jeg denne uken har hatt en takeover på deres Instagram-kontoer i hele norden for å spre grillglede! Jeg fikk beholde alle Le Creuset pannene og tallerkenene jeg har brukt på bildene. Dette er derfor et innlegg som må merkes med annonse :-)

Hvorfor velge T-bone steak spør du? Er det litt jålete? Ja, det ser utrolig kult ut å grille en biff på beinet! Men i tillegg til det, så får du jo en biff som består av indrefilet på den ene siden og ytrefilet på den andre.

Du får tørrmodnet T-bonestek hos din lokale slakter av fantastisk kvalitet. Jeg kjøpte min hos MENY Bogstadveien som denne helga har 30% avslag på all biff (dette gjelder alle Meny-butikker), så jeg klarte ikke å stå imot når en nyskåret T-bone steak lå der og ropte etter meg i kjøttdisken.

Og hvordan skal du lykkes med et slikt beist av et kjøttstykke? Tipset er enkelt: digitalt steketermometer! Stek eller grill T-bone steaken til den har en kjernetemperatur på 56 grader, og la den hvile før den serveres. Da får du et perfekt resultat – uansett hvor stor og tykk t-bone steaken er. Da er det bare tiden som vil variere.

Grillet T-bone steak med grillet nykål, nypoteter og ramsløksmør
Serves 2
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
 1. 500 g T-bone steak
 2. Røkt Maldonsalt
 3. Malt sort pepper
 4. 4 ss rapsolje
 5. 1 liten nykål
 6. 300 g nypoteter
 7. 2 sjalottløk
 8. 2 ss olivenolje
 9. Karse
 10. 2 ss romtemperert smør
 11. 1 ts ramsløkpurè
 12. 1 ts sitronsaft
Instructions
 1. *Krydre T-bonesteken med salt og pepper. Pensle kjøttet med rapsolje og grill det på direkte varme til det er gyllent på begge sider. Flytt over på indirekte varme og la ligge til kjøttet har en kjernetemperatur på 56 grader. Da er det sosa og perfekt (etter min smak). La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
 2. *Del kålen i fire på langs. Kok kålen i lettsaltet vann til den begynner å bli mør. Avkjøl raskt i kaldt vann. Dette kan du fint gjøre tidligere på dagen, slik at du bare trenger å grille den rett før servering. Tørk kålen på papir og pensle den med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Grill kålen på direkte varme til den er gyllen rundt hele og gjennomvarm.
 3. *Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Del løken i to og grill den til den er gyllen og myk. Damp potetene tørre og bland dem med løk, olivenolje, karse, salt og pepper.
 4. *Bland smøret med ramsløken. Smak til med sitron, salt og pepper. Hvis du ikke får tak i ramsløk, så kan du fint bruke andre urter som feks estragon, persille og timian.
Maten vi deler https://nykvist.no/