Her kommer oppskriften på en enkel rett med grillet svinefilet! Godt når du ikke helt vet hva du har lyst på til middag…. Men pass på at svinefileten ikke blir grillet for lenge, da blir den tørr og kjedelig!

Grillet svinefilet med grillet spisskål og brokkolisalat
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Svin
  1. 800 g svin indre- eller ytrefilet
  2. 2 ss salt
  3. 2 ss mørkt brunt sukker
  4. 1 ss karripulver
  5. 1 ss røkt paprikapulver
  6. 1 ts sort kvernet pepper
Grønnsaker
  1. 1 spisskål
  2. 2 brokkoli
  3. 2 ss rapsolje
  4. Salt og pepper
Dressing
  1. 4 ss sweet chilisaus
  2. 2 ss soyasaus
  3. 1 ss lakrissirup, salt variant far Johan Bülow (kan sløyfes)
Svin
  1. Bland salt, sukker, karri, paprikapulver og pepper. Gni inn svinefileten godt. Du velger selv og du vil grille den hel eller dele den i skiver.
  2. Grill svinefileten raskt på direkte varme til den er gyllen. Flytt den deretter over på indirekte varme og la den ligge til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
Grønnsaker
  1. Del spisskålen i 4 på langs, og brokkolien i buketter. Kok både spisskål og brokkoli til de begynner å bli møre. Skyll grønnsakene raskt i kaldt vann og la renne godt av på papir.
  2. Vend grønnsakene i rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene på direkte varme til de er møre og gyllne.
Dressing
  1. Bland alle ingrediensene til dressingen. Vend inn de nygrillede grønnsakene like før servering.
Notes
  1. Denne retten kan serveres som den er, eller med grillede poteter eller couscous salat ved siden av!
Maten vi deler https://nykvist.no/