Alt kan grilles – også laks :-)

Grillet laksefilet med variasjon av sellerirot
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Laks
  1. 800 g laksefilet uten skinn og ben
  2. 2 ss rapsolje
  3. salt
  4. pepper
Sellerirot
  1. 1 stk sellerirot
  2. 3 dl kremfløte
  3. salt
  4. pepper
Gulrot
  1. 2 stk gulrot
  2. 2 ss olivenolje
  3. 1 ss sitronsaft
  4. 1 ss finhakket dill
  5. salt
  6. pepper
Laks
  1. Del opp laksen i porsjonsstykker og pensle med rapsolje. Krydre med salt og pepper.
  2. Grill laksen på direkte varme i 4-8 minutter. Laksen skal ha en rå kjerne når du tar den av grillen. La laksen hvile i 3-4 minutter før den serveres. Da blir den perfekt!
  3. Laksen toppes med ørretrogn like før servering.
Sellerirot
  1. Skjær 4 tynne skiver av selleriroten som du koker i lettsaltet vann til de er møre. Kutt disse i trekanter og grill dem raskt på direkte varme på grillen rett før servering.
  2. Resten av selleriroten deler du i grove biter og koker møre i kremfløte. Løft selleriroten ut av fløten og kjør selleriroten til purè med en stavmikser. Spe med fløten til du har ønsket konsistens. Den kan godt være forholdsvis løs ettersom den skal fungere som både grønnsak - og saus.
Gulrot
  1. Kutt gulroten i tynne strimler på langs med en potetskreller eller mandolin. Vend gulrotstrimlene i olje, sitron og dill. Smak til med salt og pepper. La gulrøttene marinere seg i ca 1 time før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Denne oppskriften laget jeg til matbladet Appetitt, og bildet er tatt av Ulla Westbø i H2W Studio!