Laks på grillen er enklere enn du tror :-) Her er det høy varme og kort tid som gjelder. Lakseburgeren er aller best når den får være rosa i midten!

Denne uken har jeg tatt over instagram-kontoen til Le Creuset i hele norden, så disse bildene vil du finne igjen der. Som takk for jobben fikk jeg beholde pannene og tallerknene jeg brukte.

Hvis du synes det er litt skummelt å grille fisk, og er redd den skal sette seg fast, så er det lov å legge et lag med aluminiumsfolie på grillen som du pensler med rapsolje. Da slipper du at fisken setter seg fast i grillen, samtidig som du får den gode grillsmaken.

Dette er fastfood på sitt aller beste :-)

Rask grillet lakseburger med yoghurt og edamame
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 4 stk rå lakseburgere (feks fra Salma)
  2. Salt og pepper
  3. 2 ss rapsolje
  4. 2 dl edamame (soyabønner) – du får dem blant annet i frysedisken i de fleste MENY butikker
  5. 1 dl olivenolje
  6. 1 lime
  7. 2 ss finhakket dill
  8. 4 hamburgerbrød
  9. 4 ss yoghurt naturelle
  10. 1 hjertesalat, finsnittet
Instructions
  1. *Krydre lakseburgerne med salt og pepper. Pensle med rapsolje. Grill lakseburgerne på direkte varme i ca 1 minutt på hver side. Best resultat får du hvis burgerne er litt rosa i midten.
  2. *Bland edamamene med olivenolje. Smak til med limesaft, dill, salt og pepper.
  3. *Del burgerbrødene i to, pensle med litt rapsolje og grill dem raskt på direkte varme. Topp bunnen med yoghurt, hjertesalat, lakseburger og edamamesalat. Jeg har i tillegg pyntet med noen ertespirer.
Maten vi deler https://nykvist.no/