Laks på grillen er enklere enn du tror :-) Her er det høy varme og kort tid som gjelder. Lakseburgeren er aller best når den får være rosa i midten!
Denne uken har jeg tatt over instagram-kontoen til Le Creuset i hele norden, så disse bildene vil du finne igjen der. Som takk for jobben fikk jeg beholde pannene og tallerknene jeg brukte.
Hvis du synes det er litt skummelt å grille fisk, og er redd den skal sette seg fast, så er det lov å legge et lag med aluminiumsfolie på grillen som du pensler med rapsolje. Da slipper du at fisken setter seg fast i grillen, samtidig som du får den gode grillsmaken.
Dette er fastfood på sitt aller beste :-)
Rask grillet lakseburger med yoghurt og edamame
2017-06-20 16:05:53
Serves 4
Total Time
30 min
Ingredients
- 4 stk rå lakseburgere (feks fra Salma)
- Salt og pepper
- 2 ss rapsolje
- 2 dl edamame (soyabønner) – du får dem blant annet i frysedisken i de fleste MENY butikker
- 1 dl olivenolje
- 1 lime
- 2 ss finhakket dill
- 4 hamburgerbrød
- 4 ss yoghurt naturelle
- 1 hjertesalat, finsnittet
Instructions
- *Krydre lakseburgerne med salt og pepper. Pensle med rapsolje. Grill lakseburgerne på direkte varme i ca 1 minutt på hver side. Best resultat får du hvis burgerne er litt rosa i midten.
- *Bland edamamene med olivenolje. Smak til med limesaft, dill, salt og pepper.
- *Del burgerbrødene i to, pensle med litt rapsolje og grill dem raskt på direkte varme. Topp bunnen med yoghurt, hjertesalat, lakseburger og edamamesalat. Jeg har i tillegg pyntet med noen ertespirer.
Maten vi deler https://nykvist.no/