For mange er kyllingbryst på grillen både skummelt og vanskelig. Sannheten er at kyllingbryst er noe av det enkleste å lykkes med. Du trenger bare en viktig ting for å lykkes – steketermometer! Kjøp deg et digitalt steketermometer, lær deg de viktigste kjernetemperaturene – så er det lettere å lykkes med både kyllingen, fisken og biffen på grillen i sommer.

Denne uka tar jeg over Instagram-kontoen til Le Creuset i hele norden for å spre litt ekstra grillglede. Som takk for dette fikk jeg beholde kjelene og pannene jeg har brukt på bildene.

Denne oppskriften er en enkel kyllingrett du lett lykkes med! Hvis du har andre favorittgrønnsaker, så kan du fint bruke disse. Hvitløksmøret kan du kjøpe ferdig i butikken, eller du kan lage selv. Min favoritt-versjon er veldig enkel. Bak en hel hvitløk i aluminiumsfolie på grillen i ca 45 minutter til den er helt mør og myk. Press ut innholdet av hvitløken og bland det med romtemperert smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ha gjerne i litt finhakket persille i tillegg. Verdens enkleste og beste hvitløkssmør!

Når du skal velge hvilket kyllingbryst du skal bruke i denne oppskriften, så velg et stort og fint med skinn på. Gjerne fra en produsent som tar vare på miljøet og dyrene. En kylling som har hatt det bra mens den levde smaker bedre – både for ganen og samvittigheten.

Grillet kyllingbryst med hvitløksmør og grillede grønnsaker
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
 1. 800 g små nypoteter
 2. 4 ss smør
 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
 4. Salt og pepper
 5. 2 kyllingbryst med skinn
 6. 1 dl rapsolje
 7. 2 hjertesalat, delt i fire på langs
 8. 4 stk minipurre (eller vårløk)
 9. 8 små rødløk (eller 2 store), delt i to
Instructions
 1. Ha poteter, smør, hvitløk, salt og pepper i aluminiumsfolie. Pakk sammen til en tett pakke og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt møre. Dette tar 30-40 minutter.
 2. Pensle kyllingbrystene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme til kyllingbrystene er gyllne på begge sider. Flytt brystene over til indirekte varme og grill dem til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La brystene hvile i 5 minutter før servering.
 3. Pensle grønnsakene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne. Flytt purre og løk over på indirekte varme og la ligge til de er møre.
 4. Server grillet kyllingbryst med grønnsakene, de bakte potetene og hvitløkssmøret ved siden av.
Maten vi deler https://nykvist.no/