Sommer er nytelse, bedre tid til hverandre og ikke minst god mat! Feriepengene har kommet, og man kan unne seg litt ekstra luksus i hverdagen….

GRILLET KAMSKJELL med avokadopuré, syltet rødløk og brunet smør
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Kamskjell
  1. 4 ferske kamskjell (hvis du ikke klarer å rense dem selv, så spør om hjelp i fiskedisken)
  2. 1 ts olje
  3. Salt
  4. Pepper
Avokadopuré
  1. 1 avokado
  2. 1 ts limesaft
  3. 1/4 chili finhakket
  4. Salt
  5. Pepper
Syltet rødløk
  1. 1/2 rødløk i tynne skiver
  2. 4 ss rødvineddik
  3. 2 ss sukker
Brunet smør
  1. 2 ss meierismør
Kamskjell
  1. Pensle kamskjellene med olje og krydre med salt og pepper.
  2. Grill på direkte varme på grillen i 30 sekunder på hver side.
Avokado
  1. Kjør avokadokjøttet glatt med en stavmikser og tilsett lime og chili. Smak til med salt og pepper.
Syltet rødløk
  1. Kok eddik og sukker til sukkeret er løst opp. Tilsett rødløken og avkjøl.
Brunet smør
  1. Brun smøret i en kjele til det er nøttebrunt. Serveres som saus til kamskjellet.
Maten vi deler https://nykvist.no/

_85W8176-Edit