Noen desserter er enkle, gode og smaker så sommer at man bare MÅ lage dem igjen og igjen og igjen…. Dette er en av de dessertene!

Bringebærsuppe med grillet fersken og limerømme
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Bringebærsuppe
  1. 2 kurver bringebær
  2. 4 dl vann
  3. 2 dl sukker
  4. 1 vaniljestang delt i to på langs
  5. 2 lime
Limerømme
  1. 2 dl god rømme (for eksempel fra Rørosmeieret)
  2. ½ dl sukker
  3. Skallet av 1 lime
  4. 4 fersken
Suppe
  1. Kok opp vann, sukker og vaniljestang i en kjele. La det koke til sukkeret har løst seg opp. Dra kjelen vekk fra varmen og tilsett 1 ½ kurv med bringebær.
  2. Trekk plastfolie over kjelen og la stå på benken til den er avkjølt.
  3. Sil suppen. Tilsett revet skall og saften fra limen.
Limerømme
  1. Pisk opp rømme og sukker til en luftig krem. Vend inn revet limeskall.
Fersken
  1. Del ferskenene i to og ta ut steinene. Grill fersknene på direkte varme i 2-3 minutter på begge sider. Serveres varme i den kalde suppen med den piskede limerømmen. Pynt med resten av bringebærene.
Maten vi deler https://nykvist.no/

dessert_fersken-0805