Noen oppskrifter ble det ikke plass til i GLØD. Disse oppskriftene vil jeg heller dele med deg her på bloggen utover sommeren! Så fyr opp grillen, så skal jeg prøve å inspirere deg! Her kommer en oppskrift på grillet fennikelsalat som passer perfekt til grillet kyllingbryst, eller til en grillet kveitefilet!

Grillet fennikelsalat med appelsinvinaigrette
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 3 store fennikel eller 16 minifennikel
  2. 4 ss rapsolje
  3. 2 appelsiner
  4. 4 ss olivenolje
  5. 2 ss eplesidereddik
  6. Salt
  7. Pepper
Instructions
  1. Hvis du bruker stor fennikel må den deles i grove båter. Minifennikel kan brukes hel. Pensle fennikelen med rapsolje og grill dem på direkte varme til de får fint grillmønster. Flytt dem deretter over på indirekte varme og la dem ligge til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand!
  2. Skjær av skallet og det hvite på appelsinene. Kutt deretter ut appelsinfiletene og ha dem i en bolle. Press ut saften som er igjen i appelsinene i bollen. Ha i olivenolje og eddik.
  3. Vend de grillede fennikelene inn i appelsinsaften. Smak til med salt og pepper.
Notes
  1. Denne salaten kan serveres både kald og varm. Den kan lages ferdig tidligere på dagen, og varmes opp like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/
 hvilebilde_fenikkel-2730