I dag ble det arrangert NM i BBQ, eller “The Oslofjord BBQ Challenge 2016” som det nå heter! Jeg er lagleder for grillaget Team BarbieQ som er fire ganger Norgesmestere, men i år hadde vi dessverre ikke muligheten til å delta. Årets Norgesmestere ble Grillet.no BBQ Team, med lagleder Henning Hansen i spissen! Gratulerer så mye! Jeg kommer tilbake med øvrige resultater.

For å hedre vinnerne kommer det her en oppskrift på en høstinspirert rett med grillet entrecôte, rødbeter og perlespelt! 

 

Grillet Entrecôte med rødbeter og perlespelt
Serves 4
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 8 rå rødbeter (Jeg brukte økologiske fra Korsvold Gård, kjøpt på Bondens Marked)
 2. 3 dl kyllingkraft (evnt oksekraft)
 3. 3 dl rødvin
 4. 3 dl eplejuice
 5. 2 dl perlespelt
 6. 2 ss usaltet meierismør
 7. Salt og pepper
 8. Sitronsaft
 9. 800 g entrecôte i skiver (4 gode biffer)
 10. 2 ss god rub (jeg brukte Menys BBQ-rub Habanero)
 11. 2 ss rapsolje
Instructions
 1. Skrell rødbetene og delt i 4.
 2. Ha rødbeter, kyllingkraft, rødvin og eplejuice. La koke i ca 10 minutter. Ha i perlespelten og la koke til perlespelten er mør. Dette tar ca 30 minutter. Hvis blandingen blir for tørr underveis, så tilsett litt mer væske. Rødbetene skal fungere som både grønnsaker og saus :-)
 3. Like før servering pisker du inn smøret og smaker til med salt, pepper og sitronsaft.
 4. Krydre entrecôten med rubben. Du kan også bruke bare salt og pepper hvis du vil. Denne ruben er litt sterk, som gjør at den matcher tilbehøret med rødbeter enda bedre.
 5. Pensle entrecôtene med olje og grill dem på direkte varme i ca 2 minutter på hver side. Hvis du er usikker på når de er medium og rosa, så kan du bruke steketermometer. Da er de perfekt når den har 56 grader i midten. La kjøttet hvile i noen minutter før servering.
 6. Du kan også bytte ut entrecôten med reinsdyrfilet. Dette tilbehøret passer perfekt til vilt.
Notes
 1. Du kan også fint toppe retten med feks fritert jordskokk eller sprøstekt løk. Noe sprøtt gjør retten bedre og mer spennende!
Maten vi deler https://nykvist.no/

 

image

image