Hel ost på grillen er fantastisk. Her kan du bytte ut Camemberten med alle typer myk ost. Pass bare på at det er en ost som har skorpe rundt hele, eller så vil du få grillen full av ost. Har du vært på rundtur i Norge og funnet noen spennende oster? Prøv dem på grillen da vel…. Og er det ruskete vær ute, så kan du selvfølgelig bruke grillpanna inne på kjøkkenet!

Grillet Camembert med ølsirup og ristede hasselnøtter
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 1 hel Camembert
 2. 1 ss rapsolje
 3. 2 dl hasselnøtter uten skall
Ølsirup
 1. 4 dl mørkt øl uten for mye bitterhet
 2. 2 dl brunt sukker (muscovado)
 3. 2 ss meierismør
Instructions
 1. Legg hasselnøttene på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader til de er gyllne. Dette tar ca 15 minutter.
 2. Pensle Camemberten med rapsolje og grill den på direkte varme i ca 1 minutt på hver side. Her er det viktig at osten får kort tid på høy varme, slik at den ikke smelter utover grillen.
 3. Flytt osten over på et aluminiumsfolie-ark på indirekte varme og la den ligge i ca 8 minutter til den er myk.
 4. Ha øl, sukker og smør i en kjele og kok sakte til det begynner å tykne. Denne blandingen vil koke over fort, så pass på. Husk at sirupen tykner ytterligere når den blir avkjølt.
 5. Ha i de ristede hasselnøttene og avkjøl.
 6. Dette er en søt og mektig sirup som også passer godt over vaniljeisen eller som tilbehør til et godt stykke Kraftkar!
Maten vi deler https://nykvist.no/

Hva skal du drikke til denne retten?
Øl: Et syrlig kirsebær- eller bringebærøl gir en elegant bærfruktig kontrast til sødmen og fettet i retten. (Øltipset er gitt av ølguru Amund Polden Arnesen)
Vin: En halvtørr hvitvin med god fylde vil balansere både fedmen og sødmen i denne retten. Prøv gjerne en riesling. (Vintipset er gitt av vindronninga Sara Døscher)

Foto: Stian Broch. Oppskriften er hentet fra grillboken min GLØD.