Dette innlegget er merket “Reklame” fordi formen jeg har laget den i er sponset av Bakeren og kokken. Klikk HER hvis du trenger den perfekte støpejernspanna som passer både på grillen og i ovnen!

Brødpudding er en undervurdert dessert! Hvis du får tak i en god brioche, så er det det aller beste i denne desserten. Jeg pleier å kjøpe brioche fra Ille Brød, men du kan også bruke brioche-sandwichbrød far Meny. Du kan selvfølgelig også bake egen brioche! Hvis du ikke får tak i, eller har tid til å bake egen brioche, så kan du bruke loff i denne oppskriften!

Oppskrift (til 4 porsjoner):
12 skiver brioche i terninger
1 ss smør
3 ss sukker
1/4 ts salt
2 egg
1 beger creme fraiche
1 dl h-melk eller kremfløte
Frøene fra 1 vaniljestang
Revet skall fra 1 økologisk appelsin
150 g friske eller frosne bringebær
Smør en ildfast form eller en støpejernspanne med smør.
Pisk sammen 2 ss sukker, salt, egg, creme fraiche, melk og vaniljefrø i en bolle.
Legg briocheterningene og bringebærene i panna.
Fordel eggeblandingen over slik at du får litt eggeblanding på hver brioche terning.
Strø over 1 ss sukker.
Sett støpejernspannen på idirekte varme på grillen i ca. 30 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet. Du kan også steke den i ovnen. Da steker du den på 200 grader omtrent like lenge.
La brødpuddingen hvile i 5 minutter før servering.

Servering:
Brødpuddingen kan serveres som den er, eller du kan toppe den med en god vaniljeis, tørkede bringebær, hakkede nøtter, mynte og/eller karamellsaus før servering.