I morgen er det 17. mai, og det betyr at grillsesongen starter for alvor rundt i landet. Og med dette været (ihvertfall i Oslo), så blir det nok en helt fylt med grill-lukt rundt i mange norske hager… 
Min nye grillbopk “Sunt på grillen” har akkurat kommet fra trykkeriet, og jeg er klar for å spre grillglede rundt i Norges land. Ettersom boka ikke kommer ut i bokhandlene før neste uke, så tenkte jeg det var en fin anledning å gi deg en liten smakebit fra boka!

Sunt på grillen

Asparges er en av mine favoritter på grillen! Denne oppskriften er med hvit asparges, men du kan fint også bytte de ut med grønne asparges. De norske aspargesene som er ute i butikkene nå er helt fantastiske, så det er bare å nyte mens du kan – for sesongen er kort!
Det eneste du trenger å tenke på hvis du bytter ut de hvite aspargesene med grønne, er at du må koke de mye kortere før de grilles! Dessuten trenger du ikke dele de grønne aspargesene i to, men grill dem gjerne hele!

Denne oppskriften er en fin forrett før hovedretten, men kan også serveres som tilbehør til feks grillet kylling eller laks.

Så med denne oppskriften ønsker jeg deg en god 17. mai, og en fin start på grillsesongen!

Står du fortvilet fast på grillen i morgen, og trenger råd? Send meg en melding på instagram (@janivarnykvist), så svarer jeg utover hele dagen og kvelden i morgen!

Ingredienser:
16 hvite asparges
Litt sukker
Salt og pepper
2 ss rapsolje
4 ss creme fraiche
2 ss løyrom
2 stk vårløk, finhakket
1 ss sitronsaft
Spirer
Forberedelser (15 min):
Skrell aspargesene. Kok opp en kjele med vann tilsatt litt salt og litt sukker.
Kok aspargesene til de er nesten ferdigkokte. Dette tar ca 3 minutter.
Avkjøl i kaldt vann og la tørke på papir. Del aspargesene i to på langs.
Bland sammen creme fraiche, løjrom, vårløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Ved grillen (10 minutter):
Pensle aspargesene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
Grill aspargesene på direkte varme til de er gyllne. Dette tar ca 2 minutter på hver side.
Legg aspargesene på et serveringsfat og topp med løyromdressingen. Topp med spirer før servering.
Tips: Del gjerne en sitron i to og grill dem med snittflaten ned. Press sitronen over aspargesen før servering for ekstra syre.

Sunt på grillen