Gresskar er en av mine favorittgrønnsaker! Både fordi fargen er fantastisk, men også fordi jeg elsker smaken, pluss at den har så mange bruksområder at man aldri går lei…

I denne oppskriften har jeg laget spaghetti av gresskaret med en spiralizer, en maskin du lager tynne lange strimler av grønnsaker med. Hvis du liker å lage mat, så kan dette være et morsomt kjøkkenredskap du ønsker deg til bursdagen! HER ligger link til en bra variant! Da kan du lage spaghetti av både søtpotet, gulrot, kålrot, squash – og gresskar!

Jeg har i denne oppskriften brukt flaskegresskar! Aller mest fordi det har en avlang form, som egner seg perfekt til å lage spiraler av!

Denne retten passer perfekt som middag eller lunsj alene, men fungerer også som tilbehør til ovnsbakt torskefilet, stekt kylling eller lørdagsbiffen!

Ingredienser (til 2 personer):
1 flaskegresskar
4 ss smør
1 dl skivede eller grovhakkede mandler
1 hvitløkfedd, finhakket
1 rødløk, i båter
2 ss finhakket jalapeno
2 ss honning
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skjær gresskaret i spiraler med en spiralizer. Du kan også skjære gresskaren i tynne strimler med en skarp kniv, men det blir ikke like vakkert…
Smelt smøret i en stor stekepanne. Ha i mandler, hvitløk, rødløk og jalapeno. La frese i 2 minutter.
Ha gresskarstrimlene i stekepanna og la steke i 1-2 minutter til gresskaret begynner å bli mørt.
Dra stekepanna av varmen og vend inn honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Tips: Topp retten med friske urter eller spirer før servering.