I helga lagde jeg mat til 12 jegere som skulle avslutte jaktsesongen med selvskutt elg. Jeg satte opp en treretters meny der elgen fikk spille hovedrollen. Til forrett fikk de gravet elgkalv!

Akevittgravet elgfilet med tyttebærrømme og sprø krutonger

Til 4 personer

Elg:

400 g elg indrefilet

3 ss sukker

3 ss salt

1 ts sort kvernet pepper

3 ss akevitt

1 ss frisk timian

*Bland sukker, salt, pepper og timian. Renskjær elgfileten og vend den i blandingen. Legg fileten i en pose og ha i akevitten. Lukk posen godt og legg i kjøleskapet i 3 døgn. Snu den gjerne en gang i døgnet.

*Rett før servering bruner du fileten raskt i pannen og skjærer den i tynne skiver.

 

Tyttebærrømme:

3 ss rørosrømme

1 ss rørt tyttebær

*Bland rømme og tyttebær. Smak til med salt og pepper.

 

Servering:

*Legg tynne skiver av gravet elgfilet på hver tallerken. Topp skivene med blandet grønn salat, sprø krutonger (gjerne av rugbrød) og tyttebærrømme. Jeg blandet også litt av saften fra tyttebærene med litt olivenolje og ringlet rundt på tallerkenen som en vinaigrette.