Jeg har hatt en konkurranse gående her på bloggen hvor vinneren får besøk av meg i morgen. Hege fra Drammen ble den heldige vinneren og får servert en 7-retters middag hjemme i sitt eget hjem i morgen, på selveste Valentinesday og morsdag, for seg selv og mannen Vidar. De har ordnet barnevakt for lille Tuva, så alt er lagt til rette for et gastronomisk pusterom fra hverdagen – med tid til hverandre!

Og hva skal de heldige spise? Menyen ble til i dag, mens jeg vandret rundt i byens små spesialbutikker for å finne de beste råvarene. Turen begynte på Gutta på Haugen der jeg satte rammen rundt måltidet med fantastiske grønnsaker, oster, pasta, risottoris, spirer og andre godsaker. Så gikk turen videre på jakt etter gode råvarer, og valget endte blant annet på kalv entrecôte, rå sjøkreps og Skrei. Jeg kan ikke avsløre alle råvarene her, for middagen skal jo være en overraskelse for de heldige vinnerne i morgen!

image

I morgendagens Valentines-middag skal råvarene få spille hovedrollen. Jeg har brukt tid på å finne de beste råvarene, nettopp fordi de skal få skinne. Når man sette opp en 7-retters meny er det mye å ta hensyn til. Hver rett skal harmonere sammen, og måltidet som helhet skal være akkurat passe stort, slik at man ikke blir liggende som en sakkosekk resten av kvelden… Det er jo tross alt Valentinesday, og barnefri for de heldige…. Det er også viktig å finne en rød tråd gjennom måltidet. Morgendagens røde tråd blir gode norske råvarer – og Lakrids by Johan Bülow. Jeg vil vise at lakris kan brukes til så mye mer enn bare desserter. Så i morgen skal både kalven og sjøkrepsen få følge av lakris. Mange av rettene prøver jeg ut for første gang i morgen, og hvis resultatet blir bra, så vil du finne oppskriften på de beste rettene her på bloggen etterhvert!

image

 

Hvis du planlegger en bedre middag til noen du er glad i – så bruk tid på å finne de rette råvarene, planlegg godt og forbered godt. Da kan du lage middag, samtidig som du selv er gjest. Og du: ikke lag for tung mat! Det er deilig å kunne bevege seg litt etterpå….