Da er det endelig helg, og det må feires. Det er klart for en sprudlende helg…

Musserende vin

Mange av oss tenker at sommer er tid for sprudlende vin i alle former og fasonger… Og at de store rødvinsglassene finnes frem så fort høsten banker på! Ja, visst er det godt med et glass Champagne i solveggen en varm sommerdag, men det er det jammen med under pleddet når høsten er på besøk også! En god musserende vin passer jo like godt i sofakroken, som velkomstdrink – og ikke minst til maten!

Visste du for eksempel at over halvparten av den musserende vinen som selges i Norge, er fra Italia? Og vissste du at vi nordmenn i 2017 kjøpte over 4,8 millioner flasker musserende vin?

Her kommer en liten presentasjon av vinene jeg fikk tilsendt! Og du: skål, og ha en fantastisk sprudlende helg :-)

Musserende

Tommassi Perla Appassionato Brut, pris kr 139,90.
Lombardia ligger nord i Italia og grenser til Sveits. Det kjølige alpeklimaet gjør området perfekt for Pinot Nero druen. Her produseres det musserende vin av høy kvalitet etter Charmat-metoden, der annengangsgjæringen skjer i lukket tank før vinen tappes på flaske.
Tommassi Perla Appassionato Brut er 100% Pinot Nero fra egen vinmark i Lombardia. Vinen har en rund og innbydende smak og duft av gule epler, sitron, mandel, melon, aprikos og mineraler. Denne er frisk, tørr og fyldig. En matvennlig vin og et godt alternativ til prosecco.

Cremant d`Alsace

Gustave Lorentz Crèmant d`Alsace Brut, kr 176,90.
Crémant er musserende vin fra Frankrike som lages etter den tradisjonelle metoden – den gjennomgår en annengangsgjæring på flaske, akkurat som Champagne. I Frankrike er Crémant d`Alsace den store favoritten, og når det kommer til musserende med en Appellation d`orginale controlée er det kun Champagne det selges mer av.
Gustave Lorentz Crémant d`Alsace er laget av lik mengde Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Blanc. Denne er laget etter samme metode som Champagne og lagres, avhengig av årgangen i 16-24 måneder på bunnfall. Aroma fra epler, sitronskall, litt kjeks og urter. Fortsetter med litt mandel, honning og sitrus i smak. Frisk med god syre og struktur. Ren, elegang og tørr. Passer godt som aperitif, til sjømat, lyst kjøtt og ost. Dette har nok blitt favoritten til mange nordmenn de siste årene!

Champagne

Champagne Marcel Pierre Brut, Champagne, kr 249,50.
Denne Champagnen er lys i fargen med en gyllen tone. Aroma av frukt og roser. En tørr champagne, med middels fylde og god frukt med hint av epler, sitrus og noe toast. En ung og frisk champagne. Ypperlig som aperitiff og til sjømat.

Cava

Hola Cana Brut Pink, kr 132,50
Cava er beviset på at musserende vin verken må være jålete eller veldig dyrt For å kunne kalle vinen for Cava må vinen ligge minst 9 måneder på bunnfall, og må produseres etter Méthode Traditionelle, men annegangsgjæring i flaske.
Denne cavaen har en flaske som roper fest, og en etikett som jeg vanligvis ville styrt litt unna. Den er lyserosa i fargen. Har en aroma av modne hagebær som jordbær og rips. Druene er Xarel-lo, Macabeo og Pinot Noir. Denne passer godt som aperitif, sammen med fisk, skalldyr og til lyst kjøtt.

Alle foto i dette innlegget: Mats Dreyer.