Hvert år kommer de samme spørsmålene opp på denne tiden av året. Hvor kan jeg få tak i mager ribbe? Hvordan får jeg sprø svor? Når skal ribba krydres?

Å steke ribbe er enkelt, og krever bare litt tålmodighet. Så SLIK får du årets sprøeste svor på ribba:

1:Velg ut ei feit og fin ribbe av god kvalitet! Min ribbe har de siste årene kommet fra Brimi Sæter og Grøstad Gård. For å få sprø svor og mye smak, er du avhengig av at det er fett på ribba. Skjær heller vekk fettet etter steking hvis du ikke ønsker å spise det. Kjøp ei ribbe som ikke er rutet, og rut den etter at ribba er dampet.

2:Krydre ribba godt med salt og pepper. La den gjerne ligge ferdigkrydret i kjøleskapet over natta. Ettersom det er fett på ribba, så tar det tid før krydderet trekker inn i fett og kjøtt.

3:Legg ribba med svoren ned i en langpanne og hell på 3 dl vann. Her kan du også bruke eplejuice, hvitvin, øl etc hvis du ønsker litt mer smak. Dekk ribba med aluminiumsfolie og stek ribba i ovnen på 180 grader i 1 time. 

4:Snu ribba og rut svoren med en skarp kniv. Her kan det være lurt og investere i en skarp tapetkniv. Rut opp svoren i bitte små ruter. Da er det lettere å få svoren skikkelig sprø. Rut godt ned i fettet, men pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet.

5:Legg en tallerken under ribba slik at fettet renner vekk fra midten under steking. Dette gjør at svoren blir ekstra sprø. Stek ribba i ovnen på 200 grader i ca 1,5 time til ribba er gjennomstekt og svoren er sprø. Skru evnt på grillelementene i ovnen mot slutten av steketiden, men pass på – for da er skillen mellom suksess og katastrofe syltynn…..

6:La ribba hvile i 10 minutter før den skjæres opp og serveres. Du har nå en sprø OG saftig ribbe som forhåpentligvis vil imponere både mor, tante OG svigermor….

LYKKE TIL :-)

image